{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Vsestranska Octavia: poslovni ideal

  • 27. 10. 2015
  • simplyClever
  • Modeli

Prilagodljivost vsem željam, potrebam, okusom in finančnim zmožnostim je ena najpomembnejših postavk dobrega službenega avtomobila. Octavia je lahko vse, kar si želite.

Predstavljajte si avtomobil, ki zmore brez težav služiti kot prvi steber službene mobilnosti v praktično vseh poklicnih panogah. Povrhu izstopa še z varnostjo in z vsemi naprednimi vozniškimi asistenti, ki iz dolgih kilometrov brišejo stres in povečujejo udobje. Da, za volanom dobrega službenega avtomobila lahko vsakdanje delo dejansko postane celo navdih z veliko pozitivne motivacije.

Tako vsestransko uporabnih avtomobilov z zmerno in dostopno cenovno pozicijo na cestah ni veliko. Obstaja pa ime, ki se mu je v manj kot desetletju uspelo otresti predsodkov in na krilih svojega uspeha prevetriti razmišljanje ter obrniti kompas v smer avtomobilske racionalnosti. Da, Škoda Octavia je ta izjemni avtomobil, ki razume, kaj res pomeni delati.

Octavia je rešitev po meri najrazličnejših podjetij, zavodov ter drugih služb z zahtevno in kompleksno logistiko. Praktično ni poklica, v katerem ne bi zmogla ponuditi vsaj petih adutov več od sivega povprečja, ki vozne parke v naši deželi še vedno prepogosto sestavlja zgolj po premici popustov, brez poslovnega ozadja vzdrževanja voznega parka, brez vprašanj o varnosti, zmogljivostih in ekoloških alternativah. Gre za izjemno univerzalen avtomobil, ki zmore tisoč in eno nalogo.  

Podjetnik, trgovski potnik, policist, gozdar, veterinar, taksist … Veliko je pozitivnih zgodb, prepeljanih z Octaviami, in še več, na milijone, je zanesljivo prevoženih kilometrov, katerih rdeča nit so odlična mehanika, natančna vodljivost in energijska zmernost!

Sila resen preizkus vzdržljivosti tega avtomobila je tudi službovanje v vlogi policijskega patruljnega vozila. Tam ni predaha. Vsak dan, vseh 24 ur in vseh 365 dni v letu mora biti avtomobil v dobri kondiciji. Samo v slovenski policiji služi 148 Octavij. Njihova povprečna starost je 7,7leta, njihova povprečna kilometrina pa v tem trenutku znaša 230.563 prevoženih kilometrov na vozilo. Če torej razmišljate o zanesljivem in prostornem avtomobilu, pomislite: preko 34 milijonov kilometrov so z vsemi Škodami v službi reda in miru slovenski policisti naredili po naši deželi, kar pomeni, da bi s temi 148 avtomobili lahko kar 850-krat obkrožili ekvator. Impresivno, mar ne?

Če se še vedno sprašujete, zakaj Octavia sodi na vaše službeno parkirišče, je tu deset asov, s katerimi to vozilo številnih obrazov zmaguje v partiji mobilne učinkovitosti.

Sorodni članki