{{alert.message}}
 • 19. 3. 2020
 • simplyClever
 • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Kakšne so prednosti nakupa novega avtomobila

 • 1. 8. 2016
 • simplyClever
 • Nasveti

Kakšne so prednosti nakupa novega avtomobila – razen vonja po novem?

 1. Avto po želji

Če kupujete nov avto, si lahko kupite natančno takšnega, kot si ga želite. Z motorjem, menjalnikom, opremo in dodatki po želji. Ter v barvi, ki vam je zares všeč. Morda je ugodneje (in hitreje), če izberete avto iz zaloge, a tudi ta je praviloma precej bolj raznolika kot izbor rabljenih avtomobilov.

 1. Avto je nov!

Tako je, ponovimo: avto je nov. Ni bil še udeležen v prometni nesreči, nima madežev na sedežih, diši po novem in ne po tobaku, na kolesih pa ima nove pnevmatike.

 1. Garancija in jamstvo

Tudi pri rabljenih avtomobilih si že lahko omislite (močno omejeno) garancijo, a zgolj pri novem je ta všteta v nakupno ceno. Kar vam vsaj za nekaj let prinese prijetno brezskrbnost.

 1. Oprema

Vsako novo generacijo so avtomobili bolje opremljeni. Sodobne dodatke, kakršna je multimedijska oprema, avtomobilski izdelovalci posodabljajo zelo hitro in zelo pogosto –  če torej želite najsodobnejšo opremo, jo lahko dobite le v novem avtu.

 1. Varnost

Da so novi avtomobili varnejši od starih, je jasno vsem, le malokdo pa ve, da to ni samo zaradi boljše in novejše varnostne opreme, ampak tudi zaradi čvrstejših karoserij in boljših vgrajenih materialov, kakršna so posebna jekla. Prav posebno poglavje so asistenčnih sistemi in ostali vozni pripomočki, ki so v zadnjih letih doživeli skokovit razvoj. Danes mora biti vsak nov avto (med drugim) opremljen s sistemom ESC in sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah, vse bogatejša je tudi ostala varnostna oprema –  pri rabljenem avtu je to bolj izjema kot pravilo.

 1. Ekologija in gospodarnost

Novi avtomobili imajo čistejše in gospodarnejše motorje kot avtomobili le eno avtomobilsko generacijo nazaj. Hkrati so ti motorji praviloma zmogljivejši, vozne zmogljivosti pa boljše – kljub motorjem z manjšo prostornino. Tudi na tem področju je tehnični napredek dovolj skokovit, da se razlika med motorji v letih kaj hitro vidi tudi v denarnici.

 1. Financiranje

Ob nakupu novega avtomobila imamo kupci običajno na voljo številne možnosti financiranja – ali pri prodajalcu avtomobila ali na bankah. Pogosto izbira financiranja pri prodajalcu novega avtomobila prinese še kakšen dodaten prihranek ali ugodnost. Pri nakupu rabljenega je teh možnosti precej manj.

 1. Vzdrževanje

Nov avto, brezhibno delovanje, le redni servisi in kar nekaj let miru pred okvarami – vzdrževanje novega avtomobila je precej drugačno od vzdrževanja rabljenega. Ob dodatnem jamstvu se brezskrbnost podaljša še za nekaj let. Pri rabljenem avtu je prav vzdrževanje tista neznanka, zaradi katerega marsikoga boli glava: ima avto res toliko prevoženih kilometrov, kot pravi prodajalec? So bili res opravljeni vsi servisi? V kakšnem stanju je v resnici motor? Mi je prodajalec kaj zamolčal?

 1. Nakup

Nakup novega avta je pravzaprav nakupno doživetje, v katerem uživamo v prijetnem salonu avtomobilskega trgovca, ob pomoči prijaznega prodajalca in s kavico v roki. In kako kupimo rabljen avto? Po temeljitem raziskovanju prek spleta in številnih telefonskih klicih predvsem z obiskovanjem prodajalcev ali dvorišč, na katerem se gnetejo rabljeni avtomobili. Razlika je očitna.

 

Sorodni članki