{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Applikastično: aplikacije na poti

  • 12. 3. 2015
  • simplyClever
  • Tehnologija

Nekateri se boste morda vprašali, kako bi vam tablice in pametni telefoni med vožnjo sploh lahko pomagali. Vsi vemo, da je rokovanje z mobilnim telefonom med vožnjo strogo prepovedano, a pametni telefon ali tablica lahko med vožnjo počne veliko stvari, tudi brez vaše pomoči. 

Nekaj priročnih aplikacij za krajšanje in spremljanje poti, za druženje, zabavo in spoznavanje vozil so nam pripravili tudi pri Škodi. Sprehodite se skozi seznam aplikacij in izberite svojo najljubšo! Vse aplikacije lahko poiščete in prenesete preko spletnih trgovin Google Play in iTunes, spodaj pa smo pripravili pregled nekaterih, ki jih nikakor ne gre spregledati.

Za druženje brez skrbi

Meet App je aplikacija, ki poskrbi za neovirano druženje z vašimi prijatelji. Poskrbela bo, da se boste z njimi srečali pravočasno, pove pa vam tudi, kje se vaši prijatelji v določenem trenutku nahajajo. Meet app si bo zapomnil tudi mesto parkiranja in točno lokacijo vašega vozila. Saj veste, za tiste primere, ko brezglavo iščete parkirano vozilo. Še več, pokazal vam bo najbližjo pot do parkiranega avtomobila.

Spoznajte jih z vseh zornih kotov

InterActive Catalogue vam bo Škodine modele predstavil na čisto poseben način. Svoj najljubši model boste lahko oblikovali po svoji meri – tako, kot ste si vedno želeli in ga obarvali v svoje najljubše barve. Poleg tega pa boste lahko zunanjost in notranjost izbranega vozila občudovali iz prav vseh zornih kotov (360° pogled).

SMARTGATE APLIKACIJE

Nova Fabia je prvi Škodin avtomobil s tehnologijo Mirrorlink, odslej pa bo ta na voljo tudi pri novem Superbu ter v takorekoč vseh ostalih modelih Škoda! MirrorLink na eleganten način poveže vaše vozilo s telefonom oziroma se zaslon vašega telefona enostavno preslika na zaslon avtomobila in vam s tem med vožnjo omogoča uporabo številnih uporabnih aplikacij. Zelo koristna je tudi funkcija SmartGate, ki omogoča prenos določenih podatkov o vozilu, kot sta denimo poraba goriva in povprečna hitrost. Spoznajte jih!

Za ekonomičnost

ŠKODA Drive je orodje za ekonomično vožnjo. Aplikacija zbira in obdeluje podatke, ki vplivajo na porabo goriva, ter sestavlja vaš vozniški profil porabe, privarčevanega denarja in prijaznosti do okolja. Sami lahko na posebnem portalu urejate podatke, zbrane v več vozilih, in s pomočjo natančnih analiz dobite dober občutek za svojo vožnjo in njeno učinkovitost. Določite lahko tudi osebne cilje na tem področju in jih nato zasledujete ter pri tem celo »tekmujete« s prijatelji in svoje dosežke delite na družbenih omrežjih.

Žepni serviser

ŠKODA Service App premore številne informacije o vašem vozilu (priročnik za uporabo), tolmači prižgane opozorilne lučke (razumevanja katerih Slovenci menda nismo najbolj vešči) in skrbi za obveščanje o prihajajočem servisu.

Drugačen pogled

G-Meter vam ponuja pogled na vožnjo z drugega zornega kota. Meri pospeške in hitrost vožnje, obrate motorja, hitrost in moč zaviranja, menjanje prestav, pritisk na stopalko za plin in silo G ter vas opozori, če vožnja postaja nevarna.

Brihtnež

MFA Pro je brihten zbirnik potovalnih podatkov. Ta aplikacija vaš mobilnik spremeni v napreden potovalni računalnik, ki zbira in obdeluje več kot 40 različnih parametrov ter jih lično prikazuje na ekranu.

Osebni dnevnik

Performance spremlja vašo vozno učinkovitost z beleženjem podatkov, kot so hitrost, obrati motorja, pospeški, pritisk na stopalki za plin, reakcijski čas in način zaviranja.

Pozor: samo za sopotnike!

Igralci v igri Smart Racer se morajo izmikati različnim oviram, hitrost igre pa je odvisna od dejanske hitrosti vožnje vozila.

 

ZA NAJMLAJŠE

 

Mulc za volanom?!

Tudi ta aplikacija obstaja. Več o tem, kako lahko vaš otrok na tablici “pelje” vaš družinski avto, si preberite tukaj.

Smučanje z Yetijem

Yeti Uphill Skiing ljubiteljem belih strmin ponuja zanimivo doživetje – po strmini in s smučkami navzgor in preko vseh ovir in kucljev, z Yetijem na čelu.

Katera pot je prava?

Ublocker je igra, v kateri je potrebno v labirintu vozil in med različnimi ovirami poiskati pravo pot, ki vodi iz njega.

Varno skozi križišče

V igri Crossroads se boste naučili pravilne vožnje v križišču. Desno vozilo bo imelo vedno prednost, vi pa boste morali različne avtomobile premikati tako, da bo vaše vozilo prvo odpeljalo iz križišča.

Poskrbimo za prtljago

Praktik Man je igra, v kateri je potrebno človečka usmerjati k pravilnemu razporejanju predmetov v pravo vozilo in mu s tem preprečiti beganje v krogih.

In če bi se radi med vožnjo zabavali na staromoden način? Kot nekoč? Brez elektronike? 

Potem imamo rešitev tudi za vas! Prenesite si PDF z različnimi igrami, da bo pot prijetnejša in varnejša, pa si preberite še nekaj nasvetov.

Sorodni članki