{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Že osma nagrada Red Dot za Škodo

  • 31. 3. 2015
  • simplyClever
  • Dizajn

Nova velika nagrada za novo ŠKODA Fabio! Mednarodna strokovna žirija ji je podelila prestižno priznanje za izjemno produktno oblikovanje – Red Dot! Tako je postala nova Fabia že osmi model, ki se lahko pohvali s tovrstno prepoznavnostjo.

Škodin novi oblikovalski pristop je prepričal tudi žirijo za izbor nagrad Red Dot. Novo Fabio si je pod drobnogled vzelo 38 vrhunskih strokovnjakov, med katerimi so bili v žiriji profesorji oblikovanja, oblikovalci in specializirani novinarji iz 25 držav. Vozilo so ocenili na podlagi izbranih kriterijev, kot so inovativnost, funkcionalnost, ergonomija in dolga življenjska doba, na skupno oceno pa sta vplivali tudi ekološka sprejemljivost in uporabna kakovost.

“Nova Fabia je dinamična in karakterna kot še nikoli poprej in je najbolj emocionalna Fabia vseh časov,” je povedal vodja oblikovanja Jozef Kabaň. “Veseli smo, da je novi oblikovalski slog zelo všeč tako našim kupcem kot tudi strokovnjakom. Nagrada Red Dot je potrditev, da Škodin oblikovalski slog razvijamo v pravi smeri,” pravi Kabaň.

Znamka Škoda je tako nagrado Red Dot prejela že osmič. Kot prvi Škodin model je bila z njo leta 2006 nagrajena Škoda Octavia Combi. Leta 2007 je ugledno priznanje kakovosti dobil Škoda Roomster, leta 2008 pa Škoda Fabia druge generacije. Leta 2010 sta nagrado Red Dot prejela kar dva modela: Škoda Yeti in Škoda Superb Combi. Sledilo je leto 2013, ko je bila z nagrado za dizajn nagrajena kompaktna limuzina Škoda Rapid, lani pa jo je prejel model Škoda Rapid Spaceback.

Škoda Fabia je na evropskih trgih naprodaj od novembra 2014. Priljubljeno vozilo navdušuje s povsem novim, emocionalnim in karakternim videzom. Z drznejšim dizajnom nastopa v bolj športni, bolj markantni in bolj ekspresivni podobi kot njegov predhodnik, osvaja pa z uravnoteženimi proporcionalnimi razmerji, kristalastimi oblikami in ostrimi linijami. Nova Škoda Fabia je mladosten, živahen avto z značajem – strastna, moderna ter vsestransko prilagodljiva glede na individualne želje in potrebe. Nova Fabia kot prvi Škodin serijski model odraža oblikovne elemente študije Škoda VisionC.

Fabia pa v svojem segmentu novih meril ne postavlja samo z obliko, pač pa tudi s tehnologijo in funkcionalnostjo. Vozilo navdušuje z nizkimi vrednostmi škodljivih emisij in z vrhunskimi tehnologijami, ki jih poznamo iz višjih avtomobilskih razredov. V značilnem Škodinem slogu sta izjemna prostornost – med drugim ima največji prtljažnik v svojem segmentu – in visoka praktična uporabnost z do 19 posrečenimi ‘simply clever’ rešitvami.

Sorodni članki