{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Imejte radi svojo!

  • 5. 7. 2012
  • simplyClever
  • Vzdrževanje

Odhajate z malce žalostnim občutkom in cmočkom v grlu. Ne veste, kdaj jo boste naslednjič spet videli. Upate, da bodo z njo lepo ravnali, in sprašujete se, kaj bodo sploh počeli z njo. Jo že pogrešate …  Lahko vam zagotovimo, da so skrbi odveč, saj je v dobrih rokah!

Tako kot vsak drug avtomobil, je treba tudi Škodo vsake toliko časa odpeljati na servis, pa čeprav le preventivno. Gre za odnos, s katerim ji izkazujete spoštovanje in ljubezen. In prav je tako, saj vam bo ljubezen vračala. Po besedah vodje Škodinega servisa pri Porsche Verovškova, Boštjan Mikuža, se na avtu takoj opazi, kakšnega lastnika ima. Na Škodah, ki jih lastniki ljubkujejo, kličejo po imenu, jih božajo in se z njimi pogovarjajo, popravila navadno sploh niso potrebna.

Časi (in avtomehaniki) se spreminjajo

Sodobne avtomehanične delavnice niso to, kar bi pričakovali. Avti so dvignjeni v zrak, napake na njih pa serviserji iščejo tudi s pomočjo elektronskih naprav, kar omogoča veliko večjo produktivnost in kakovost dela. Sodobni procesi pomenijo tudi, da si avtomehaniki pravzaprav ne umažejo več rok. Zanimivo, mi pa imamo v glavi še vedno podobo našega smešnega strica, ki je po popravilu svoje Škode iz garaže prišel črn – od glave do brkov.

Sam svoj mojster?

Čeprav vas morda zamika, da bi po zgledu starega strica sami popravili svojo škodo, pa tega nikar ne poskušajte. Največji izkaz ljubezni do avtomobila je pooblaščeni servis. Tja jih ne nazadnje vozijo tudi mehaniki sami, čeprav bi lahko zaradi bogatega znanja večino okvar na svojih avtomobilih popravili sami doma. Dobro namreč vedo, kako originalni rezervni deli podaljšajo delovanje avtomobila.

Prelaganje ni dobra ideja

Mehaniki se zavedajo tudi vseh prednosti Jamstva 4Plus, ki ga izgubite, če predviden interval  rednega servisa zamudite za več kot 1.000 kilometrov oziroma 1 mesec. S prelaganjem servisa torej ne naredite nobene usluge ne svojemu avtomobilu, ne svoji denarnici. Škoda (kot posledica, ne avto), ki lahko nastane zaradi obrabljenega dela, ki ni bil pravočasno zamenjan, je namreč lahko zares velika. Situacijo bi lahko primerjali s prepozno plačano položnico z zares visokim stroškom opomina.

Tlak, olje, čistilo in … 

Čeprav je priporočljivo, da večino stvari prepustite strokovnjakom, pa vam ekipa Škoda servisa svetuje, da sami redno preverjate tlak v pnevmatikah in nivo olja, dolivate čistilo za stekla in morda sami zamenjate žarnico. »Pa počasi čez ležeče policaje!«, doda Boštjan, se z nasmehom poslovi in vrne k delu.

Sorodni članki