{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Kaj te poganja, Berlin?

  • 20. 5. 2017
  • simplyClever
  • Potovanje
  • ŠKODA

V središču Berlina, nedaleč od brandenburških vrat, se je aprila znamenitostim Berlina, ki vabijo obiskovalce, v Forumu skupine Volkswagen pridružila inovativna razstava "Škoda - What drives you?"

Vsem tistim, ki jih zanima sodobna tehnologija, ponuja razstava vpogled v svet največjih inovacij, dizajna, povezljivosti in sponzorstev pri znamki Škoda. “Obiskovalci lahko na 1200 m2 površine izkusijo Škodino blagovno znamko dobesedno na svoji koži,” pojasnjuje Lenka Patráková, koordinatorka projekta. Ustvarjalci razstave so se namreč osredotočili na interaktivnost, intenzivne priprave na odprtje razstave pa so trajale kar tri mesece.

Izpopolnjen dizajn

Kaj lahko na razstavi v Drive areni, ki traja vse do 8. julija, izkusijo obiskovalci, ki jih zanima Škodin svet? Neposredno po vstopu jih preseneti Škoda Superb, ki stoji pred bleščečim kristalnim portalom z oblikovalskimi elementi slavnih čeških izdelovalcev kristala. Na posebni brusilni delovni mizi lahko obiskovalci sami preskusijo, kako težko delo je brušenje stekla – in na koncu svoj stekleni spominek tudi odnesejo s seboj.

Povezanost

V delu razstave, ki je namenjena digitalni povezljivosti, Škoda obiskovalcem predstavlja nove tehnologije, ki povezujejo voznike in njihova vozila. Obiskovalci se lahko s svojimi pametnimi mobilniki povežejo z razstavljenimi Škodinimi vozili in sami izkusijo udobje in prednosti, ki jih prinaša sodobna tehnologija.

Športni geni

Škoda je že dolga leta znana po svoji zavezi in podpori športu. Pri tem močno podpira predvsem tiste športe, s katerimi si “deli gene”. Nič čudnega, torej, da ta del razstave povezuje svet kolesarskega športa, hokeja na ledu in relija. Zuzana Foltrová, članica Škodinega oddelka za sponzorstva, obiskovalce vabi, naj si ogledajo ta del razstave in spoznajo, kako športna je v resnici Škoda, katere vrednote predstavlja in zagovarja ter kje so korenine njenega uspeha.

Obiskovalci tega dela razstave lahko Škodino sodelovanje v izbranih športih preskusijo na interaktiven način. Pomerijo se lahko z dirkalnimi kolesi, s kakršnimi najboljši kolesarji dirkajo na Tour de France, ali pa se preskusijo v menjavi pnevmatike na Škodinem reli dirkalniku. Enega od največjih izzivov za obiskovalce predstavlja virtualni simulator vožnje, v katerem v virtualnem okolju, a z resničnimi odzivi preskusijo vožnjo in dogajanje v dirkalniku moštva Škoda Motorsport.

Tudi ljubitelji hokeja na ledu na razstavi pridejo na svoj račun – robotski vratar namreč preskusi, kako natančni in hitri so pri poskusu doseganja gola.

Berlinska razstava navduši tudi z avtomobili. Michal Marke, ki je odgovoren za logistiko projekta, pravi, da ima vsak avto v konceptu razstave svoje mesto in svoj namen. Pri tem pokaže na originalni dirkalnik Fabia R5, na unikatnega Superba v različici Tour de France ali pa na zlato-bleščečega Kodiaqa.

Na koncu še vprašanje: kaj pa poganja vas?

Pridite v Berlin in obiščite razstavo “Škoda – What drives you”. Razstava je odprta do 8. julija 2017.

Sorodni članki