{{alert.message}}
  • 9. 8. 2019
  • simplyClever
  • Kolesarjenje

La Vuelta a España, na kratko Vuelta, je prava »klancarska« predstava z dvema vožnjama na čas in s kar osmimi cilji na vrhu klancev. Preberite si, zakaj velja za najtežji Grand Tour, kaj čaka kolesarje na skoraj 3300 kilometrov dolgi dirki, kdo vse so favoriti, vabimo pa vas tudi k branju pogovora z Andrejem Hauptmanom, selektorjem slovenske kolesarske reprezentance, ki bo na Vuelti v vlogi športnega diretorja ekipe UAE.

Preberite članek

Kakšne so prednosti nakupa rabljenega avta?

  • 2. 8. 2016
  • simplyClever
  • Nasveti
  1. Nižja cena

Jasno, rabljeni avtomobili so cenejši od novih. Razlike v cenah so lahko tudi tako velike, da se ozremo po za številko ali dveh večjem (ali zmogljivejšem) avtu.

  1. Izguba vrednosti ne boli

Novi avtomobili lahko izgubijo 20, 30 ali celo več odstotkov svoje vrednosti že v prvem letu po nakupu – pri rabljenih je izguba vrednosti bistveno manjša: če ste ujeli dobro nakupno priložnost, je sploh ni.

  1. Cenejše zavarovanje

Strošek zavarovanja – še zlasti kaska – je pri novih avtomobilih lahko precejšen, pri rabljenih pa je prilagojen na ustrezno nižjo ceno in zato za marsikoga precej sprejemljivejši.

  1. Izbira

Pri rabljenem avtu si seveda ne moremo izmišljati opreme in dodatkov, lahko pa v razmeroma bogati ponudbi rabljenih najdemo prav tisto, kar od avta želimo – tudi kakšen redek model, motor ali paket opreme, ki niso več v prodaji.

A pozor: nakup rabljenega vozila spremljajo številne pasti in navidez ugoden nakup se lahko kaj hitro spremeni v zelo drago šolo. Preberite več o nakupu rabljenih vozil (in novih).

 

 

 

Sorodni članki