{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Karoq za Slovenski avto leta 2019

  • 19. 11. 2018
  • simplyClever
  • Modeli
  • ŠKODA

Škoda Karoq sodeluje v izboru za Slovenski avto leta 2019. Verjamemo, da si naslov tudi zasluži. Pa vi?


Oddajte glas za svojega favorita!


Ključni slovenski splošno informativni in specializirani avtomobilski mediji letos vnovič organizirajo izbor za Slovenski avto leta 2019. Do vključno 17. decembra lahko oddate svoj glas tudi vi in tako svojemu štirikolesnemu favoritu pomagate v finale. Več o izboru in glasovanju si lahko preberete spodaj ali na priloženih povezavah.

Kateri avtomobili sodelujejo v izboru?
V izboru za Slovenski avto leta 2019 lahko sodelujejo modeli novih avtomobilov, ki so prišli na slovenski trg v letu 2018 (in katerih je bilo do 30. novembra registriranih najmanj 25 primerkov).


Seznam vseh v izboru sodelujočih vozil najdete tukaj.


Kako poteka izbor?
Najprej glasujete bralke in bralci, gledalke in gledalci ter poslušalke in poslušalci vseh sodelujočih medijev. Pri tiskanih glasovnicah, objavljenih v medijih, je veljavna samo originalna naslovnica, pri internetnem glasovanju pa je dovoljeno glasovanje enkrat na teden z enega IP naslova na medij.

Do kdaj poteka izbor?
Glasovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev traja do vključno ponedeljka, 17. decembra 2018. Šteje se, da je glasovnica veljavna, če v posamezno uredništvo prispe do 18. decembra 2018.

Koliko avtomobilov se uvrsti v finale?
V finale se uvrsti pet najbolje ocenjenih avtomobilov.

Kako je izbran zmagovalec izbora?
V finalnem izboru sodelujejo uredništva sodelujočih medijev. Prvih pet avtomobilov v finalni izbor prinese ustrezno število točk glede na dosežen vrstni red v glasovanju bralcev in poslušalcev. Te točke se upoštevajo tudi v končnem seštevku. Uredništva sodelujočih medijev glasujejo o finalistih na finalu izbora Slovenski avto leta 2019. Uredništvo lahko glasuje za določen avto, če ga je preskusilo v vožnji. Če avtomobila ni preskusilo v vožnji, mu lahko dodeli le minimalno število točk. Glasovanje poteka po sistemu 6 točk za prvo mesto, 4 za drugo…. eno točko za peto mesto. Avto, ki zbere največ točk, dobi naziv Slovenski avto leta 2019. Uredništva sodelujočih medijev glasujejo v skladu z merili izbora. Ta so: oblika avtomobila, vozne zmogljivosti in lastnosti, funkcionalnost, gospodarnost, varnost, cenovna umestitev, primernost za slovenski avtomobilski trg.


Več o pravilih si lahko preberete na spletni strani izbora Slovenski avto leta 2019.


 

Sorodni članki