{{alert.message}}
  • 11. 4. 2019
  • simplyClever
  • Družina

Iz prve roke o defektih, moških, slovenski vozniški kulturi, pa tudi o lepši strani kolesa: o šminki, otrocih, hujšanju in vetru v laseh.

Preberite članek

Kolesa Škoda

  • 4. 8. 2017
  • simplyClever
  • Prosti čas
  • Rekreacija
  • ŠKODA

Če vam je kolo v krvi, potem ne znate živeti brez njega. Preprosto morate po opravkih z njim, čeprav bi bilo kdaj z avtom hitreje. In četudi se vam včasih res ne da, pač morate premagati samega sebe, odkolesariti v tisti neskončni hrib in se potem zmagovalno spustiti v dolino. In morate s to ljubeznijo čim prej okužiti tudi svoje najmlajše. Kdo bi to razumel bolje kot Škoda?

Škodina zgodba se je namreč leta 1895 začela pisati na dveh kolesih: Vaclav Laurin in Vaclav Klement sta pred avtomobili izdelovala ravno kolesa! Kri ni voda in tudi Škoda ni pozabila na svoje korenine: že 14. leto zapored je sponzor največje kolesarske prireditve na svetu, Tour de Francea, kljub paleti vrhunskih avtomobilov pa v ponudbi ostajajo tudi odlična kolesa (kar 13 modelov) za vsakogar. Da jih s svojo Škodo lahko odpeljete, kamor vam poželi srce, pa skrbi paleta nosilcev s seznama dopolnilne opreme.

Prenesite si katalog koles ŠKODA s podrobnimi informacijami!

Ste za retro?

Modeli Voiturette, City in City Lady z jeklenim okvirjem združujejo zgodovino znamke Škoda z vrhunsko tehnologijo. Čeprav vas njihov videz odpelje desetletja v preteklost, pa 7-prestavno zadnje pesto Shimano Nexus, preizkušen, robusten in zanesljiv menjalni mehanizem ter sprednje zavore Shimano zagotavljajo varnost in izpolnjujejo zahteve sodobnega kolesarja – ali kolesarke. Omeniti velja tudi prednjo in zadnjo svetilko retro videza ter masivno ključavnico na zadnjih vilicah.

Enostavno skozi mestni vrvež
Se v mesto vozite od daleč? Potem parkirajte na obrobju in namesto mestnega avtobusa raje izberite kolo: iz prtljažnika preprosto vzemite svoje zložljivo kolo StretchGO in se odpeljite! Črni lepotec, ki tehta le 12,5 kilograma, je opremljen z opremo Shimano Nexus s 7 prestavami v zadnjem pestu, s svojim kratkim okvirjem in visokim položajem sedenja pa omogoča udobno vožnjo tudi višjim.

Elektrika
Ko bodo vaše noge potrebovale pomoč elektrike, vam bosta eBike in eBike Lady hitro pokazala, kaj znata. Ti električni kolesi z aluminijastim okvirjem je mogoče uporabljati v treh različnih načinih vožnje (Eco, Normal, High). Pogonski sitem Shimano (250 W) ima 9 prestav in razvije hitrost 25 km/h. Kolo sicer tehta 17,4 kilograma, baterija pa dodatnih 2,7 kilograma.

Kot profesionalci
Road Elite se imenuje peresno lahek cestni dirkalnik, ki omogoča natančno vodljivost in veliko udobja tudi na slabših podlagah. Črno dirkalno kolo z okvirjem in vilicami iz karbonskih vlaken tehta le 7,9 kilograma in ima 2 x 11 prestav. Model Road, katerega okvir in vilice so prav tako narejeni iz karbonskih vlaken, ni dosti težji: tehta 9,6 kilograma in ima 2 x 9 prestav. Da sta v ponudbi tako vrhunska modela, ne preseneča: Vuelta a España in Tour de France sta pač kolesarski dirki, katerih sponzor je Škoda že vrsto let.

Skavt

Vas srce vleče tja, kjer ni avtomobilov? Daleč od asfalta? Potem so Škodini MTB-modeli idealna izbira. Na voljo so MTB 29 Full (2 x 11 prestav), MTB 29 (3 x 9 prestav) in MTB Lady (3 x 9 prestav). Njihova večja kolesa lažje premagajo neravnine, večja površina kolesnega plašča pa prinaša boljši oprijem brez zdrsavanja.

Bodoči zmagovalci Toura
Ima le eno prestavo in odstranljiva pomožna kolesa: kolo Kid 16 z aluminijastim okvirjem in zaščitnimi elementi iz pene je narejeno za najmlajše, ki se prvič srečujejo s kolesarjenjem. Z belim in zelenim Kidom 20 (6-stopenjski menjalnik Shimano) pa bodo nekoliko starejši otroci veselo uživali na družinskih izletih.

Kolesa in nosilce lahko naročite v prodajni mreži ŠKODA, kjer so na voljo tudi dodatne informacije.

 

Sorodni članki