{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Kolesa Škoda

  • 4. 7. 2019
  • simplyClever
  • Kolesarjenje
  • Prosti čas
  • Rekreacija
  • ŠKODA

Če vam je kolo v krvi, potem ne znate živeti brez njega. Preprosto morate po opravkih z njim, čeprav bi bilo kdaj z avtom hitreje. In četudi se vam včasih res ne da, pač morate premagati samega sebe, odkolesariti v tisti neskončni hrib in se potem zmagovalno spustiti v dolino. In morate s to ljubeznijo čim prej okužiti tudi svoje najmlajše. Kdo bi to razumel bolje kot Škoda?

Škodina zgodba se je namreč leta 1895 začela pisati na dveh kolesih: Vaclav Laurin in Vaclav Klement sta pred avtomobili izdelovala ravno kolesa! Kri ni voda in tudi Škoda ni pozabila na svoje korenine: že 16. leto zapored je sponzor največje kolesarske prireditve na svetu, Tour de Francea, kljub paleti vrhunskih avtomobilov pa v ponudbi ostajajo tudi odlična kolesa, med kar 16 modeli boste prav gotovo našli pravega zase. Da jih s svojo Škodo lahko odpeljete, kamor vam poželi srce, pa skrbi paleta nosilcev s seznama dopolnilne opreme.

Prenesite si katalog koles ŠKODA s podrobnimi informacijami!

Ste za retro?

Retro je zdaj »in« zato Škoda predstavlja kar 3 modele. Modeli Voiturette, City in City Lady z jeklenim okvirjem združujejo zgodovino znamke Škoda z vrhunsko tehnologijo. Čeprav vas njihov videz odpelje desetletja v preteklost, pa 7-prestavno zadnje pesto Shimano Nexus, preizkušen, robusten in zanesljiv menjalni mehanizem ter sprednje zavore Shimano zagotavljajo varnost in izpolnjujejo zahteve sodobnega kolesarja – ali kolesarke. Omeniti velja tudi prednjo in zadnjo svetilko retro videza ter masivno ključavnico na zadnjih vilicah.

Enostavno skozi mestni vrvež

Se v mesto vozite od daleč? Potem parkirajte na obrobju in namesto mestnega avtobusa raje izberite kolo: iz prtljažnika preprosto vzemite svoje zložljivo kolo StretchGO in se odpeljite! Črni lepotec, ki tehta le 12,5 kilograma, je opremljen z opremo Shimano Nexus s 7 prestavami v zadnjem pestu, s svojim kratkim okvirjem in visokim položajem sedenja pa omogoča udobno vožnjo tudi višjim. Ko ga boste zložili, ga boste lažje nosili in tudi lažje parkirali oz. postavili nekam, kjer ne bo moteč. To je največja prednost zložljivega kolesa.

Elektrika

Škoda ponuja kar 4 električna kolesa. Dve sta gorski. Prvo je polno vzmeten MTB Full in ga poganja Shimanova Steps 504Wh baterija ter Shimano Steps DU-E700 pogon. Aluminijast okvir ima vzmetenje RockShox spredaj in zadaj. Popolno električno gorsko kolo za najslabše poti za popolno udobje! Druga Škodina novost med električnimi kolesi je EMTB29, ki ga poganja enak pogon in baterija kot MTB Full, le da ima ta model vzmetenje samo spredaj.
Poleg dveh gorskih Škoda ponuja še dve treking električni kolesi eBike in eBike Lady. Uporabljati ju je mogoče v treh različnih načinih vožnje (Eco, Normal, High). Pogonski sitem Shimano (400 W) ima 9 prestav in razvije hitrost 25 km/h. Kolo sicer tehta 17,4 kilograma, baterija pa dodatnih 2,7 kilograma.

Kot profesionalci

Road Elite se imenuje peresno lahek cestni dirkalnik, ki se ponaša z odlično aerodinamiko, togostjo in izjemno vodljivostjo ter udobnostjo. Zeleno dirkalno kolo z okvirjem in vilicami iz karbonskih vlaken tehta le 7,9 kilograma in ima 2 x 11 prestav. Model Road, ki ima aluminijast okvir in karbonske vilice, ni dosti težji: tehta 9,6 kilograma in ima 2 x 9 prestav. Da sta v ponudbi tako vrhunska modela, ne preseneča: Vuelta a España in Tour de France sta pač kolesarski dirki, katerih sponzor je Škoda že vrsto let.

Skavt

Vas srce vleče tja, kjer ni avtomobilov? Daleč od asfalta? Potem so Škodina gorska kolesa idealna izbira. Na voljo so polno vzmeteni MTB 29 Full (2 x 11 prestav), MTB 29 (3 x 9 prestav) in MTB Lady, žensko gorsko kolo (3 x 9 prestav). Vsi trije modeli imajo 29-colska kolesa s katerimi boste lažje premagovali neravnine, se hitreje vzpenjali in imeli boljši oprijem.

Bodoči zmagovalci Toura

Škoda skrbi tudi za podmladek! Za svoje najmlajše kolesarje lahko izbirate med tremi modeli. Prvi je 16-colski Kid, ki ima zelo lahek aluminijasti okvir in pomožni kolesci. Drugi je 20-colski Kid, ki ima že 6-stopenjski menjalnik, prav tako aluminijasti okvir, trpežna obročnika in vzdržljivi gumi. Za nekoliko večje je na voljo 24-colsko gorsko kolo KID, ki ima 8 prestav, zelo nizko prečno cev za lažji sestop s kolesa, prav tako je aluminijast z odličnima obročnikoma in pnevmatikama.

Kolesa in nosilce lahko naročite v prodajni mreži ŠKODA, kjer so na voljo tudi dodatne informacije.

 

Sorodni članki