{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Mulc za volanom

  • 13. 10. 2015
  • simplyClever
  • Tehnologija

Otroci se lahko odslej učijo osnov vožnje z zabavno aplikacijo ŠKODA LittleDriver.Sedeč na zadnjih sedežih lahko vožno imitirajo s svojo tablico – aplikacija pri tem uporablja prave podatke, ki jih zahvaljujoč sistemu SmartGate dobi od vozila. SmartGate je trenutno na voljo pri modelih Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti in Superb.

In kako je ta interaktivna igra videti? Otroci posnemajo dejanja pravega voznika in zbirajo točke, ko reagirajo pravilno. Obračanje volana, pospeševanje, zaviranje – vse, kar počne voznik, lahko igralec na tablici posnema v realnem času. Kot bi ne sedel zadaj, ampak na virtualnem vozniškem sedežu! Ciljna skupina te nove aplikacije so otroci med 9. in 12. letom.

Aplikacija je prek SmartGate povezana z infotainment sistemom v vozilu in lahko tako dostopa do številnih podatkov, povezanih z vožnjo – v realnem času se tako na tablici prikazujejo podatki, kot so hitrost, količina goriva, stanje zavor ipd., mali voznik pa se po njih pri vožnji lahko ravna.

Igra se začne z realitičnim zvokom ob zagonu motorja, nadaljuje z vožnjo, parkiranjem … in ugašanjem motorja, ko se seštejejo točke, ki jih mali voznik prejme za pravilne reakcije med vožnjo – igro. S temi točkami nato sestavi oziroma oblikuje lastno virtualno Škodo.

Na voljo so raznoliki virtualni avtomobili – skupaj deset, vključno s študijo Vision C in Octavio RS. Pri vsakem modelu je mogoče izbirati med štirimi pogledi, dvema specifikacijama, sedmimi barvami in tremi različnimi platišči.

Pomemben vidik igre je varnost v prometu: dodatne točke si voznik namreč prisluži z upoštevanjem prometnih predpisov in znakov, ki se jih obenem tudi uči.

Aplikacija ŠKODA LittleDriver je na voljo za iOS in Android.

Sorodni članki