{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Najugodnejše financiranje: avto za 1% na mesec*

  • 19. 8. 2016
  • simplyClever
  • Financiranje

Kako do novega avtomobila na pregleden in ugoden način?

Nimate prihrankov, da bi jih odšteli prodajalcu za nov avto? Nič čudnega, kdo pa jih ima? Zato so na voljo različni bolj ali manj zapleteni, bolj ali manj nerazumljivi in bolj ali manj ugodni načini financiranja.

In potem je tu 1%

Poglejmo skupaj in na konkretnem primeru! Recimo, da smo se doma zagledali v Škodo Octavio Combi Greenline 1.6 TDI. Krasen avto: prostoren, uporaben in udoben. Z motorjem, ki gorivo srka po kapljicah. Takšna Octavia stane ugodnih 22.651 evrov, a žal je to preveč za naše družinske prihranke. Za gotovino naše Octavie torej ne moremo kupiti – lahko pa zanjo plačujemo le en odstotek njene cene na mesec!

Financiranje 1% je namreč zasnovano tako, da kupec plača polog v višini najmanj 10 odstotkov cene avtomobila, nato pa v  72 mesečnih obrokih in s plačilom ostanka vrednosti po koncu financiranja odplača preostanek.

Prožno in preprosto

Financiranje je dovolj prožno, da omogoča številne vmesne možnosti. Edina stalnica v ponudbi financiranja je mesečni obrok v višini enega odstotka cene avtomobila – ostale številke v enačbi lahko spreminjamo.

Takšno financiranje omogoča plačilo pologa v vrednosti 10, 18 ali 28 odstotkov cene. Ob izbiri števila obrokov (36, 48, 60 ali 72) se zato na koncu spremeni ostanek vrednosti po financiranju.

Poglejmo nekaj primerov: če izberemo polog v višini 10 odstotkov, je treba za izbrano Octavio plačati 2.265,10 evra. 1 odstotek cene nove Octavie je natanko 226,51 evra, in to je tudi mesečni obrok. Če izberemo najdaljšo plačilno dobo, 72 mesecev, je treba ob koncu obdobja financiranja plačati še 4.077,18 evrov in avto smo v celoti poplačali. Če denarja ne bi imeli, se lahko odločimo za poplačilo z novim financiranjem.

Kaj pa, če za dovolj visok znesek prodamo stari avto? Morda pa imamo privarčevanega nekaj več denarja in lahko za polog izberemo plačilo v višini 28 odstotkov cene nove Octavie? V tem primeru vplačamo 6.342,28 evra, 72 mesecev plačujemo po 226,51 evra, na koncu pa nam ni treba plačati nič ostanka vrednosti!

Mogoče so tudi vmesne različice financiranja; na primer plačilo 18-odstotnega pologa oziroma 4.077,18 evrov, 60 mesečnih obrokov po 226,51 evra in končno plačilo preostanka vrednosti v višini 4.973,35 evra.


Odgovore na vsa vprašanja o financiranju 1% najdete tukaj.


 

Vam je všeč Superb Combi Family tako kot nam? 

Pa denimo Fabia Monte Carlo ali Yeti Easy? Tudi akcijske modele, kamor poleg modelov Monte Carlo, Easy in Family sodijo še modeli ScoutLine, je mogoče kupiti s pomočjo Škodinega financiranja. Kar je najlepše: pri teh modelih uveljavljamo tudi Škoda BON, ki maloprodajno ceno vozila takoj zniža za tisočaka!

Zato je tudi mesečni obrok ustrezno nižji (na primer namesto 150 evrov pri modelu, katerega cena je 15000 evrov,  bo mesečni obrok 140 evrov, saj bo cena po odštetem bonu znašala 14 000 evrov). Financiranje, ki to omogoča, so pri Škodi poimenovali 1%+, njegova posebnost pa so fiksno obdobje financiranja (6 let) in dve možni višini pologa, ki znaša lahko 20% ali 30 % maloprodajne cene vozila s popustom. Mimogrede: financiranje 1%+ lahko izberemo za katerokoli vozilo Škoda, če bi želeli njegovo ceno znižati za tisočaka s pomočjo Škoda BONa.


Odgovore na vsa vprašanja o financiranju 1%+ najdete tukaj.


Družinski sklep

Po dolgem tehtanju in izbiranju smo se dokončno odločili za Octavio Greenline. In kako bo financiranje te nove Škode ukrojila naša družina? Prodali bomo našo Fabio Combi, plačali 6.342,28 evra pologa, nato pa šest let brezskrbno plačevali 226,51 evra na mesec. Brez ostanka vrednosti. Kako pa se boste odločili vi?


Vse možne različice financiranja si lahko ogledate na spletni strani Hudobro, kjer pregledno in funkcionalno orodje omogoča poigravanje s spreminjanjem višine pologa in števila obrokov, pri čemer se avtomatično izračunava ostanek vrednosti po koncu financiranja in prikazuje ustrezna obrestna mera.


*Opomba: besedilo je informativne narave in je nastalo na podlagi cen z dne 15.9.2016.  Aktualne cene najdete na skoda.si

 

Sorodni članki