Raziščite ŠKODA svet

Družinske zadeve
Octavia Family

Octavia Family in Octavia Family Combi po posebni ceni in s posebno ceno

Odkrijte ga
{{alert.message}}
  • 22. 2. 2018
  • simplyClever
  • Modeli

Kaj premore štirikolesni pogon, da ga zadnje čase vse več ljudi preprosto »mora« imeti? Je to le modna muha, ki gre pač z roko v roki z vse bolj priljubljenim segmentom športnih terencev, ali je na tem vendarle nekaj več? Presenečeni boste! Članek je sestavljen iz treh poglavij: začnite na začetku ali s klikom na eno od treh spodnjih fotografij izberite vsebino, ki vas zanima.

Preberite članek

Zakaj je Octavia tako priljubljena?

  • 15. 1. 2016
  • simplyClever
  • Modeli

Je to zaradi prostora? Zaradi oblike? Je to zaradi zmogljivosti? Zaradi varnosti? Naj gre za družinske ali poslovne poti, Octavia ima nekaj močnih adutov.

1. ODLIČNO RAZMERJE MED KAKOVOSTJO IN CENO

Octavia uteleša bit znamke Škoda, kar pomeni, da s tehnologijo,udobjem in oblikovanjem ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Igra z odprtimi kartami in uporabniku ponuja preverjene rešitve, ki so v prid zanesljivemu delovanju in ugodnemu lastniškemu stroškovniku optimizirane do največje mogoče mere.

2. VISOKA STOPNJA AKTIVNE IN PASIVNE VARNOSTI: KO JE AVTO DOVOLJ PAMETEN, DA PREPREČI NESREČO

Octavia ponuja vozniku praktično vse najnovejše aktivne vozniške asistente in napredne sisteme, s katerimi na službenih in družinskih poteh zmanjšuje stres in tveganje za nesrečo. Sama zna zavirati in tako preprečiti nalet, z radarjem aktivno slediti prometnemu toku na dolgih avtocestnih etapah ter se slogu vožnje prilagajati z voznimi programi za optimalno delovanje blaženja, podvozja in odzivnosti pogona. Sama lahko parkira, sama zna prilagajati svetlobni snop luči, ima odlično navigacijo ter popolno povezljivost s pametnim telefonom, da si v njej varno dosegljiv kjer koli in kadar koli. Budno pa zna opazovati tudi voznika ter ga opozoriti na utrujenost. V primeru trka s posredovanjem sistema za večnaletno zaviranje hipno prepreči nadaljnje poškodbe in udarce. Voznika in potnike ščiti še čvrsta struktura karoserije, v posebnih conah pa se izničuje energija udarca. Glede varnosti je Octavia dosegla vse, dobesedno čisto petico – pohvali se lahko s petimi zvezdicami na varnostnih testih evropskega konzorcija Euro NCAP.

3. PROSTOR, VELIKO PROSTORA!

Octavia se požvižga na togost avtomobilskih razredov. Številke govorijo, da je s skoraj 1,8 metra razpoložljive notranje dolžine, dobrimi 7 centimetri kolenskega prostora in skoraj metrom višine nad zadnjo klopjo (980 mm prostora za glave in ramena) ter z zares velikanskim, 590-litrskim osnovnim prtljažnikom suvereno na čelu razreda. K temu dodajte še dodatnih20 litrov, skupaj torej kar 610 litrov osnovnega prtljažnika v karavanski različici! Če pade še zadnja klop, ponuja Octavia prostor dostavniških razsežnosti z več kot poldrugim kubičnim metrom prostornine. Dodatni adut je možnost predelave v tovorno vozilo (N1) z več kot 600 kilogrami nosilnosti, a ne na račun izgube voznih lastnosti osebnega vozila. Še en plus to prinese pri povračilu davka na dodano vrednost.Tovorni in osebni avtomobil za dobrih 18 tisoč evrov? Med N1-konkurenti je Octavia edina na voljo z varčnim dizlom in štirikolesnim pogonom. 

4. ZA VSE OKUSE IN POTREBE: 12 OBRAZOV

Prilagodljivost vsem željam, potrebam, okusom in finančnim zmožnostim je ena najpomembnejših postavk dobrega avtomobila. Kaj potrebujete? Prostorno kombilimuzino s petimi vrati ali klasični karavan? Izjemno varčno ekologinjo GreenLine ali »čisto«,na zemeljski plin (CNG) gnano G-TEC? Kaj pa užitki in hiter tempo v superdinamični RS-ki? Vas mika v elegantno opremo, v usnje, les in druge izbrane materiale odeta lepotica z žlahtnim napisom Laurin & Klement na bokih? Octavia ima kaj ponuditi: tu so klasična limuzinska Octavia, OctaviaCombi, OctaviaRSOctaviaScout,Octavia L&K, Octavia GreenLine, Octavia G-TEC (CNG),  Octavia Edition, Octavia Combi RS, OctaviaCombi L&K, Octavia Combi GreenLine in Octavia Combi Edition.

5. ŠTIRIKOLESNI POGON IN ROBUSTNA MEHANIKA ZA VSE, KI MORAJO TJA, KJER ZMANJKA ASFALTA

Tudi povsem »običajne« Octavie so s štirikolesnim pogonom varnejše na navadnih cestah, sploh ko pada dež ali se asfalta oprimejo snežinke. Octavia v različici Scout pa zmaguje tudi na slabše utrjenih zahtevnih terenih. Z elektronsko nadzorovanim in hipno odzivnim štirikolesnim pogonom,17,7-centimetrsko oddaljenostjo od tal, robustnejšo zaščito vseh vitalnih delov podvozja in elektronsko zaporo diferenciala (XDS) na obeh oseh zmore službovati tudi v najzahtevnejših voznih razmerah, na slabih cestah, kolovozih … Kmet, geodet ali gozdar bo sredi zime in zametov še kako cenil tega prav posebnega križanca, ki kot za šalo opravi s strmimi vzponi, blatom, snegom in razritimi kolovozi, med asfaltnimi zavoji pa se pelje kot zmogljiv avtomobilski atlet. Ni pomembno, kaj je pod kolesi; v Scoutu vam zlepa ne bo treba obrniti na pol poti. Povrhu vsega pa bo na počitnice ali pač tja daleč na teren pod električni daljnovod, na razrito gradbišče ali pa v strmino jablanovega nasada taka Octavia zmogla povleči še dve toni težko prikolico. Ima pa še poseben vozni program za brezpotje, s katerim se zna med drugim brez voznikovega zaviranja spustiti po strmini. To je pravi garač za terenske službene podvige in zelo aktivno prostočasno življenje. Alpinist med Octaviami.

 
6. SIMPLY CLEVER REŠITVE – POKLON VSAKDANJI PRAKTIČNOSTI

Octavia je opremljena z zanimivimi rešitvami, ki močno povečujejo praktičnost njene vsakdanje uporabe. To je avtomobil, narejen s posluhom za ljudi. Preproste rešitve, kot so na primer preklopni sovoznikov sedež za prevoz daljših predmetov, držala za parkirni listek in pametni telefon, strgalo za led, skrito v pokrovčku rezervoarja, prostorska organizacija prtljažnega prostora, predal za odsevni jopič, prostor za shranjevanje prtljažne police ob naslonjalu zadnje klopi, dvostranska preproga prtljažnika za čist in umazan tovor (pa še bi lahko naštevali), so stvari, ki nedvomno olajšajo življenje.

7. TEHNIČNI POSLADKI

Pri tem ne gre pozabiti, da je Octavia lahko tudi tehnično zelo dovršeno vozilo, v katero bo samozavestno sedel vsak stroškovno ozaveščen racionalen družinski oče ali mama na eni in direktor oziroma direktorica na drugi strani. Med tehnične posladke zaradi svojega uglajenega in hitrega ter natančnega delovanja nedvomno sodi menjalnik DSG z dvema sklopkama. Sedežne nastavitve in prtljažna vrata lahko krmili elektronika. 8-palčni zaslon multimedijske naprave in navigacije se odziva že ob približevanju roke, ušesa pa Octavia lahko razvaja z desetimi zvočniki glasbenega sistema CantonSound. Ponuja še 230-voltno vtičnico za prenosnik, v temi osvetli vstop v vozilo, luči so lahko v LED-tehniki, na strehi pa je panoramsko steklo, ki se na željo tudi odpre. Skratka, veliko vsega tistega iz precej dražjih križark.

 
8. DOSEGLJIVOST: PRILAGOJENO FINANCIRANJE IN UGODNE CENE

Octavia je z osnovno akcijsko ceno na voljo že za slabih 14 tisoč evrov. Investicija v pomlajevanje poslovnega ali družinskega voznega parka pa bo lažja tudi zaradi zares privlačnih možnosti financiranja, brez skritih izdatkov in negativnih finančnih presenečenj. Zaupanja vreden paket Octavia krona z jamstvom in prilagojenimi servisnimi storitvami Vedno vredno, ki predstavljajo varčevalne pakete vzdrževanja za vozila, starejša od štirih let, s katerimi znižuje lastniške stroške. Pri tem se uporabljajo originalni deli, tako da se posledično ohranjajo tovarniška kakovost in seveda zanesljivost ter varnost. 

9. NEOBČUTLJIVA ZA ZOB ČASA

Čiste linije, jasni prehodi med karoserijskimi deli in moderni minimalizem so Octavii vdahnili podobo, neobčutljivo za zob časa. Tudi po desetih letih uporabe, to si upamo trditi, tam zunaj pred vašo garažo ali poslovno stavbo ne bo videti, kot bi se pripeljala iz Tehniškega muzeja v Bistri, saj se klasične, elegantne linije še nikoli niso izgubile v poplavi muhastih trendov.

10. ŠIROK IZBOR VARČNIH IN ZMOGLJIVIH MOTORJEV: BENCIN, DIZEL IN ZEMELJSKI PLIN

Na voljo je izredno široka paleta motorjev: štirje turbobencinski motorji serije TSI in izredno čist turbomotor s pogonom na zemeljski plin (CNG) ter štirje turbodizli serije TDI, med katerimi izstopa varčni rekorder GreenLine s povprečno porabo pod štirimi litri na sto kilometrov. Glede na potrebe in želje je torej na voljo od 63 pa do 169 kilovatov največje moči, kar na zgornji meji pomeni kratico RS z nič manj kot 230 konjiTudi zato najbolj dinamična Octavia zmore na avtocesti v policijski uniformi suvereno slediti prehitrim in predrznim,saj doseže 250 kilometrov na uro in se iz popolnega mirovanja do stotice požene odločno kot gepard v samo 6,9 sekunde. Motorji izpolnjujejo najstrožje okoljske standarde Euro 6,z gorivom pa varčujejo tudi na račun tehnologije start-stop ter rekuperacije zavorne energije. Kar za 23 odstotkov varčnejši in čistejši so motorji nove Octavie. Predstavljajte si torej, kaj teh 23odstotkov pomeni pri denimo službeni uporabi z veliko kilometrino. To je naložba v varčnost, ne pozabite!

Sorodni članki