{{alert.message}}
  • 30. 1. 2020
  • simplyClever
  • Kolesarjenje

Obvezno branje za kolesarje – in voznike!

Preberite članek

Otročje preprosto: asistenčni sistemi ŠKODA

  • 24. 3. 2017
  • simplyClever
  • Tehnologija
  • Varnost

Naj gre za sistem zaznavanja utrujenosti voznika ali pionirske sisteme osvetljevanja, kot so asistenčni sistem Smart Light Assist in prilagodljivi žarometi, dejstvo je, da  številni inteligentni asistenčni sistemi varujejo vas in vaše potnike pred neprijetnimi presenečenji v prometu.

Med sisteme, ki voznika ščitijo pred neprijetnimi in nevarnimi situacijami, sodijo asistenčni sistemi Adaptive Cruise Control (sistem za aktivno uravnavanje razdalje) in Traffic Sign Recognition (prepoznavanje prometnih znakov), Cruise Control (tempomat), Front Assist (sistem za nadzor prometa) s funkcijo City Emergency Brake (zaviranje v sili), Blind Spot Detect (prepoznavanje vozil v mrtvem kotu),  Lane Assist (ohranjanje vozila v voznem pasu). Park Assist (parkirni asistent) in Traffic Jam Assist.

V gneči brez težav: vrhunsko varnost in udobje v zastojih in kolonah vam zagotavlja Traffic Jam Assit, ki kombinira sistema Adaptive Cruise Control in Lane Assist.

Parkirajte brez težav: parkirni asistent Park Assist vas zvočno opozori, če v okolici vozila zazna oviro, poleg tega pa tudi sam poišče primerno parkirno mesto.

Obiščite našo interaktivno spletno stran, namenjeno asistenčnim sistemom ŠKODA, in odkrijte vse njihove prednosti! Po naši cesti se lahko zapeljete s katerim koli modelom ŠKODA in preverite, kateri asistenčni sistemi so pri njem na voljo ter kako delujejo! Uživajte;)

 

Večfunkcijska kamera prepoznava vozila, ki v temi vozijo pred vami ali proti vam, in samodejno prilagodi jakost svetlobnega snopa v teh območjih. Namesto da bi samodejno zasenčila žaromete, nova tehnologija torej deluje selektivno. To pomeni, da lahko vedno vozite z dolgimi žarometi in izkoriščate vse prednosti njihovega dolgega dosega, ne da bi s tem motili druge voznike.


Driver Alert

Na osnovi zaznanega gibanja volana sistem prepozna odklone od običajne vožnje in zmanjšano koncentracijo voznika. 15 minut po tem, ko ste prižgali motor vozila, Driver Alert analizira premikanje volana in rezultate shrani kot osnovo za kasnejšo primerjavo in potrebo po opozorilnem signalu. Na multifunkcijskem zaslonu se v takem primeru prikaže sporočilo, ki vozniku svetuje premor.

Travel Assist s funkcijo Traffic Sign Recognition

Sistem Travel Assist uporablja kamero, vgrajeno v ohišje vzvratnega ogledala, in zaznava prometne znake ob cesti. Modul za procesiranje fotografij pregleduje skenirane fotografije in rezultate primerja s podatki navigacije. Prometni znaki se prikazujejo kot piktogrami na multifunkcijskem zaslonu in/ali na zaslonu infotainment sistema.

 

 

Sorodni članki