{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Pametna vrata: SmartGate in SmartLink

  • 14. 1. 2016
  • simplyClever
  • Modeli
  • Simply Clever rešitve
  • Tehnologija

Vsak pameten človek ima pametni telefon,ne pa nujno tudi pametnega avta.

Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti in Superb vnašajo v vožnjo nove dimenzije. Vozila Škoda, opremljena s sistemom SmartGate, namreč govorijo isti jezik kot vaš mobilnik in omogočajo posebej za to razvitim aplikacijam na vašem telefonu (ali tablici) sprejemanje različnih podatkov ter analiziranje stroškov in učinkovitosti vaše vožnje.

V vozilih s sistemom SmartLink, ki je del »infotainment« sistemov Bolero, Amundsen in Columbus, pa je omogočena tudi preslikava zaslona mobilnika ali tablice na zaslon v vozilu, zato je mogoče nekatere aplikacije uporabljati na zaslonu »infotainment« sistema za – denimo – poslušanje glasbe (Aupeo!), spremljanje vremenske napovedi (WeatherPro) ali iskanje parkirnih mest (Parkopedia).

VSE APLIKACIJE ŠKODA NAJDETE NA PORTALU APP STORE ALI GOOGLE PLAY


  1. ŠKODA MEDIA COMMAND

Prevzemite nadzor nad glasbo v vašem vozilu kar z mobilnikom ali tablico, in to ne glede na to, kje sedite! S pomočjo aplikacije Media Command (izključno v kombinaciji z »infotainment« sistemom Columbus) lahko tako v novem Superbu izbirate medij, seznam skladb (playlist), ustvarjate in izbirate zvočne nastavitve, nastavljate glasnost ter tudi odpirate zemljevide v navigacijskem sistemu. V sistem Columbus pa je integrirana tudi možnost hitrega interneta, saj lahko vaše vozilo z vstavljenjem SIM-kartice postane dostopna točka, integrirana tehnologija Wi-Fi pa vsem potnikom omogoča brezžično brskanje po spletu

2. ŠKODA DRIVE

Aplikacija zbira podatke, ki vplivajo na porabo goriva. Analizira jih in vam pomaga, da vozite varčneje in okolju prijazneje.

3. ŠKODA SERVICE APP

Kako priročno – in to dobesedno! Tu je celoten priroč- nik za uporabo avtomobila, tolmač prižganih opozorilnih lučk in tudi na servis z njegovo pomočjo ne boste nikoli zamudili. Na voljo tudi v slovenščini.

4. ŠKODA G-METER

G-Meter meri in analizira vaše pospeške in hitrost, obrate motorja, pritisk na stopalko za plin, silo G, hitrost in moč zaviranja.

5. ŠKODA MFA PRO

Vse na enem mestu: vaš mobilnik s tem postane potovalni računalnik, ki obdeluje prek 40 parametrov in jih prikazuje na zaslonu.

6. ŠKODA PERFORMANCE

Osebni dnevnik vaših voženj riše zanimivo sliko o tem, kako hitro vozite, kakšni so vaši pospeški, reakcijski čas, način zaviranja.

7. ŠKODA SMART RACER

Kadar se v vozilu znajdete na sovoznikovem ali zadnjem sedežu, si oddahnite od dela z igro, v kateri se boste morali izmikati oviram, hitrost igre pa je odvisna od hitrosti, s katero se dejansko vozite.

Več o aplikacijah ŠKODA

Sorodni članki