{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Parkirajte na Easy

  • 20. 10. 2017
  • simplyClever
  • Financiranje
  • Modeli
  • Nasveti

Parkiranje je lahko precej zoprna reč. Če ste kdaj med tistimi, ki krožijo po ulicah in iščejo parkirni prostor, v katerega jim ne bi bilo nelagodno zapeljati, vam bodo naši nasveti prišli še kako prav. Pozabite na občutke, ki vas lahko pustijo na cedilu, in se podučite! Kako torej parkirati bočno? Enostavno Easy je!

Ne verjamete? Raje odpeljete nekaj dodatnih krogov, kot da bi se potrudili s parkiranjem, in to pred očmi vseh tistih mimoidočih ter s kolono nervoznih voznikov za sabo? Nikar! Vaš čas je dragocen!

Kako se torej lotiti zadeve?

Zagledali ste prazen prostor in ocenili, da je primerno velik za vaše vozilo. Vključite smernike in se ustavite ob avtomobilu, za katerim želite parkirati. Zadnji odbijač vašega vozila naj bo ob odbijaču parkiranega vozila. Volan obrnite v desno, kolikor je le mogoče.

Zdaj začnite z vzvratno vožnjo. Ko bo vaše vozilo približno pod kotom 45 stopinj glede na robnik, kolesa poravnajte in z volanom naravnost nadaljujte z vzvratno vožnjo v parkirni prostor.

Ko je notranji rob motornega pokrova vašega avtomobila (tisti, ki je bliže parkirnemu prostoru) poravnan s parkiranimi vozili, obrnite volan do konca v nasprotno smer. Nato nadaljujte vožnjo vzvratno do končne točke.

Skoraj ste že parkirali! Zdaj vam ostane le še, da svoje vozilo poravnate z ostalimi parkiranimi avtomobili.

Čestitamo, uspešno ste parkirali! Easy, mar ne?

Citigo je najmanjši in najbolj okreten med vsemi modeli blagovne znamke ŠKODA. Dolg je 3,597 mm, širok 1,645 mm in s tem naravnost idealen mestni popotnik! Toda velikost (bolje: majhnost) ni edina prednost tega modela! Njegov obračalni krog je zgolj 9,8 metra, kar pomeni, da je z njim sila enostavno manevrirati, pa če je na voljo še tako malo prostora. Citigo z medosno razdaljo 2,420 mm ima tudi kratke previse zadaj in spredaj, zato ga je izjemno enostavno nadzorovati, ponuja pa tudi odlično preglednost nad okolico vozila.

Bistvo res uspešnega parkiranja – pa naj bo to bočno ali vzvratno – je res počasna vožnja. Ne hitite, ne bodite nervozni, predvsem pa se ne ozirajte na poglede mimoidočih. Seveda pa brez primerno nastavljenih ogledal ne bo šlo – dober pogled nazaj in navzdol je ključnega pomena! Presenetljivo veliko je voznikov, ki temu ne posvečajo prav veliko pozornosti . Ne bodite eden izmed njih! Zaradi večje koncentracije pa priporočamo, da tudi utišate glasbo – v tem primeru boste lahko bolje slišali zvoke parkirnih senzorjev in opozorila parkirnega asistenta. In seveda – kakšna “suha vaja” nikoli ne škodi.

Parkiranje je s z urbano legendo, kot je Citigo, še posebej enostavno! Ker sodi med modele ŠKODA Easy, pa je tudi dostopen: Citigo Easy, Fabia Easy, Fabia Combi Easy, Rapid Easy, Rapid Spaceback Easy, Octavia Easy in Octavia Combi Easy so namreč dobri avtomobili za dobro ceno. Preverite ponudbo. In zapomnite si: če boste sledili našim 4 korakom, boste brez težav parkirali tako večje kot manjše avtomobile!

 

Sorodni članki