{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Red Dot za Superb Combi

  • 30. 3. 2016
  • simplyClever
  • Dizajn

Še en čudovit model iz Mlade Boleslav je prejel nagrado za izjemen oblikovalski dosežek!

Mednarodna ekspertna skupina je z rdečo piko kot zmagovalca v razredu ‘Product design’ izbrala Škodin Superb Combi in tako s tem prestižnim nazivom nagradila že deveti model te češke avtomobilske znamke. Superb Combi je tako osvojil eno od najslovitejših in prestižnih oblikovalskih nagrad. Komisijo je prepričal s svojo dinamično in samozavestno slogovno izpiljeno eleganco.

»Veseli nas, da so čustveno oblikovanje novih Škodinih modelov tako zelo dobro sprejeli tako naši kupci kot strokovnjaki,« je ob tem dejal Jozef Kaban, vodja Škodinega oblikovanja. »Dandanašnji objektov vsakodnevne uporabe ne vrednotimo le po njihovi funkcionalnosti, pač pa tudi po čustvenem odzivu, ki ga vzbujajo.«

Profesor dr. Peter Zec, osnovatelj in vodja tekmovanja Red Dot, je ob tem poudaril: »Dobitniki nagrad Red Dot niso samo dokaz izjemne kreativne moči njihovih snovalcev, pač pa na najboljši možni način dokazujejo, da je oblikovanje neločljiv del inovativnih produkcijskih rešitev.«

In njegovo osebno mnenje o nagrajencu? »Novi Škodin Superb premore izjemno silhueto in je čudovit avtomobil.«

Mednarodna skupina ocenjevalcev, ki skrbi za izbor nagrade Red Dot, pri svojem delu ocenjuje inovativnost oblikovalskega dosežka, njegovo kvaliteto, funkcionalnost in okoljsko sprejemljivost. Zanjo pridejo v poštev oblikovalski dosežki s kateregakoli kotička zemeljske krogle in je bila letos podeljena že 61. S 5000 prijavami letno, ki prihajajo iz več kot 50 držav, sodi med največja oblikovalska tekmovanja na svetu, njeno komisijo pa sestavljajo neodvisni oblikovalci, profesorji oblikovanja in specializirani novinarji. V letošnji je sodelovalo kar 41 strokovnjakov, največ, odkar podeljujejo to nagrado.

Superb Combi je že deveto Škodino vozilo, ki je prejelo to nagrado.

Sorodni članki