{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Scala in Kamiq za slovenski avto leta

  • 9. 10. 2019
  • simplyClever
  • Modeli
  • ŠKODA

Škodina nova modela Scala in Kamiq se potegujeta za naslov Slovenski avto leta. V izboru sodeluje še 23 drugih modelov. Kako boste glasovali vi?

ODDAJTE GLAS ZA SVOJEGA FAVORITA!
Med 25 modeli, ki se potegujejo za naziv, sta tudi Škodina novinca Scala in Kamiq.

GLASUJ

Ključni slovenski splošno informativni in specializirani avtomobilski mediji letos vnovič organizirajo izbor za Slovenski avto leta, najstarejši in najbolj ugleden tovrstni izbor v Sloveniji. Do vključno 29. novembra lahko oddate svoj glas tudi vi in tako svojemu štirikolesnemu favoritu pomagate v finale. Finalisti bodo znani 2. decembra, zmagovalec pa 11. januarja 2020. Več o izboru in glasovanju si lahko preberete spodaj ali na priloženih povezavah.

Kaj se zgodi, če se med prvih pet po glasovanju ljudstva uvstita oba, tako Scala kot Kamiq?
V tem primeru pravila velevajo, da se v finale uvrsti samo en predstavnik znamke, in sicer tisti z več glasovi.

Kateri avtomobili sodelujejo v izboru?
V izboru za Slovenski avto leta 2020 lahko sodelujejo modeli novih avtomobilov, ki so prišli na slovenski trg v letu 2019 (in katerih je bilo do 30. novembra registriranih najmanj 25 primerkov).

Seznam vseh v izboru sodelujočih vozil najdete tukaj.

Kako poteka izbor?
Najprej glasujete bralke in bralci, gledalke in gledalci ter poslušalke in poslušalci vseh sodelujočih medijev. Pri tiskanih glasovnicah, objavljenih v medijih, je veljavna samo originalna naslovnica, pri internetnem glasovanju pa je dovoljeno glasovanje enkrat na teden z enega IP naslova na medij.

Do kdaj poteka izbor?
Glasovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev traja do vključno 29. novembra 2019.

Koliko avtomobilov se uvrsti v finale?
V finale se uvrsti pet najbolje ocenjenih avtomobilov.

Kako je izbran končni zmagovalec izbora?
V finalnem izboru sodelujejo uredništva sodelujočih medijev. Prvih pet avtomobilov v finalni izbor prinese ustrezno število točk glede na dosežen vrstni red v glasovanju bralcev in poslušalcev. Te točke se upoštevajo tudi v končnem seštevku. Uredništva sodelujočih medijev glasujejo o finalistih na finalu izbora Slovenski avto leta 2020. Uredništvo lahko glasuje za določen avto, če ga je preskusilo v vožnji. Če avtomobila ni preskusilo v vožnji, mu lahko dodeli le minimalno število točk. Glasovanje poteka po sistemu 6 točk za prvo mesto, 4 za drugo … in eno točko za peto mesto. Avto, ki zbere največ točk, dobi naziv Slovenski avto leta 2020.

Glede na kakšne kriterije se odločajo uredništva medijev?
Uredništva sodelujočih medijev glasujejo v skladu z merili izbora. Ta so: oblika avtomobila, vozne zmogljivosti in lastnosti, funkcionalnost, gospodarnost, varnost, cenovna umestitev, primernost za slovenski avtomobilski trg.

Več o pravilih si lahko preberete na spletni strani izbora Slovenski avto leta 2020.

Se ne morete odločiti? Naj vam predstavimo oba Škodina modela!

Spoznajte model Škoda Scala in ga, da bo odločitev, komu boste dali svoj glas, lažja, tudi zapeljite na testno vožnjo!

Spoznajte tudi model Škoda Kamiq in ga zapeljite na testno vožnjo !

Za vašega favorita lahko glasujete prek spletne glasovnice enega ali vseh sodelujočih medijev! Kliknite in oddajte svoj glas.

AVTO MAGAZIN

EVO

KOMOTAR MINUTA

MOTOREVIJA (AMZS)

RTVSLO.SI

SIOL

Sorodni članki