{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Škoda Scala: 10 + 1 razlog za

  • 24. 4. 2019
  • simplyClever
  • Modeli

Jasno in brez odvečnih besed predstavljamo deset argumentov, s katerimi nova Škoda Scala prepričuje in navdušuje. Dodajamo še enega, enajstega: ugodno financiranje.

1. Ker ponuja 467 litrov prtljažnika v osnovni postavitvi (in 1410 s podrtimi naslonjali zadnje klopi). Večina konkurence se ustavi še pred številko 400.

2. Ker za praktičnost skrbi še 13 dodatnih prostorov in prostorčkov za odlaganje s skupno prostornino 26 litrov.

3. Ker bo za vašo varnost skrbelo do 9 varnostnih zračnih, vključno s kolensko zračno blazino za voznika in bočnima blazinama za potnika ob straneh zadaj.

4. Ker ponuja visoko raven povezljivosti in digitalizacije, saj lahko voznik izbira med 3 infotainment sistemi (z velikostjo zaslona do 9,2 palca), ima pa tudi digitalno instrumentno ploščo oziroma virtualni kokpit (s premerom 10,25 palca).

Vedno je zraven eSIM (navidezna) kartica, ravno tako pa tudi posodobljen sistem ŠKODA Connect, ki omogoča številne storitve, povezane z oddaljenim dostopom do avtomobila in prenosom različnih informacij (klic v sili, shranjevanje podatkov o stanju avtomobila in posredovanje le-teh servisu, obvestila o nedovoljenem premiku avtomobila ali previsoki hitrosti, časovno načrtovanje poti in predvidevanje odhoda glede na gnečo in morebitno dolivanje goriva, on line navigacija omogoča izračun alternativne poti v realnem času, tu pa so še nove infotainment aplikacije, ki jih je mogoče naročiti v spletni trgovini …)

5. Ker so na voljo kar tri različice podvozja – serijsko podvozje, podvozje za grobo podlago (12 milimetrov višje) in športno podvozje s prilagodljivimi blažilci DCC z uravnavanimi ventili v njih (15 milimetrov nižje).

6. Ker lahko za ugodje skrbijo tudi ogrevan volan, ogrevano vetrobransko steklo ter ogrevani sedeži spredaj – in zadaj.

7. Ker lahko lastnik izbira med 11 različnimi litimi platišči (velikosti od 15 do 18 palcev) ter 12 barvami (od tega je 8 kovinskih).

8. Ker bo vozniku in potniku vsakdan lajšalo kar 32 Simply Clever rešitev, med njimi na primer tudi novi pokrov-lijak za dolivanje tekočine za čiščenje stekel brez polivanja, električna prtljažna vrata, električno pomična kljuka, do štirje USB C vmesniki, dežnik v vratih, strgalo za led z merilcem globine profila v pokrovu rezervoarja za gorivo in še marsikaj.

9. Ker je nabor asistenčnih sistemov izjemen, vključno s serijskim Lane Asistom, ki pomaga vzdrževati vozilo znotraj voznega pasu, in zaviranjem v sili v mestu (Emergency Brake Assist).

Je pa nov sistem Adaptive Cruise Control (ACC), ki deluje do 210 km/h z možnostjo zaustavitve in speljevanja, opozarjanje na bližajoč avto (Side Assist) pa zdaj zaznava vozilo že na oddaljenosti 70 metrov.

10. Ker je preprosto – lepa.

Kar dokazuje tudi s priznanjem Red Dot za oblikovanje. Scala je prvi model narejen po smernicah novega oblikovalskega jezika znamke Škoda. In prvi, kjer se ime znamke pojavlja na veliko izpisano na zadnjih vratih, med novimi zadnjimi LED lučmi.

+ Ker je na voljo z ugodnim financiranjem 1 %. Preverite!

Sorodni članki