{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Slikaj se!

  • 21. 7. 2015
  • simplyClever
  • Tehnologija

Če bi očeta Škode Vaclav Laurin in Vaclav Klement svoje podjetje ustanovila danes, bi ob tej veseli priložnosti gotovo kje objavila selfie, pardon, sebek.

Zaradi pameti naših brihtnih telefonov jih vsak dan nastane na stotisoče in zagotovo so med njimi tudi fotografije vas z novimi očali, vas z nasmejanimi otroki, presrečnih vas z vašo še bolj srečno boljšo polovico … Koliko jih bo šele nastalo na dopustu!

Ste vedeli, da so sebki že samostojen vizualni žanr in najhitreje rastoča različica avtoportreta, priljubljena v vseh plasteh sodobne družbe? Časi so pač takšni, da nam tehnologija omogoča ovekovečenje prav vsakega trenutka – in že ga imamo, material za Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest … Družbena omrežja postajajo naši virtualni dnevniki, družinski fotoalbumi in za marsikoga vrhunec družabnega življenja, merjen z »lajki« oziroma všečki in odobravajočimi komentarji.

Da bodo posnete fotografije navdušile vas in vse, ki bi jih radi z njimi očarali, smo za vas pripravili nekaj uporabnih aplikacij (za Android in iOS), s katerimi boste fotografirali in snemali kot profesionalec.

FOTO:

1. VSCO Cam

Če je kaj vroče, potem je to VSCO Cam, aplikacija, ki je enostavna za uporabo, ponuja ogromno izbiro filtrov ter na prijazen in preprost način ne zmore nič manj kot Photoshop. Vas mika? Poleg tega se vaše fotografije kopičijo v knjižnici, ki postopoma postaja digitalna zbirka vaših najljubših fotografij. Ko se vam zahoče pozornosti, pa sliko z enim klikom delite na izbranem omrežju, pošljete po e-pošti ali delite na VSCO Gridu, kamor se dnevno nalagajo posnete in obdelane fotografije drugih foto kreativcev.

2. Retrica

Raziskujte, odkrijte in ovekovečite trenutek z vrhunskimi barvnimi kombinacijami, prek sto različnimi filtri, modnimi logotipi in atraktivnimi fotoefekti! Najboljšo kombinacijo lahko izberete, še preden fotografijo sploh posnamete.

3. Pro HDR X

Imate pri fotografiranju pogosto težave s svetlobo? Pro HDR X je prva aplikacija, ki s samo enim klikom ustvari visokoresolucijsko HDR-fotografijo. Pro HDR samodejno posname in uskladi dve enaki fotografiji z različnim kontrastom. S tem ustvari popolno razporeditev svetlobe in barv. Nad posnetkom boste tako navdušeni, da vam bodo ponujeni filtri odveč.

4. Whitagram

Ste strasten uporabnik Instagrama, a vam gredo kvadratne fotografije že pošteno na živce? Vaša fotografija je čudovita, a da bi jo lahko postavili na ogled, jo morate na vsak način obrezati v kvadrat. To pa ne gre vedno. Se pogosto jezite, ker ne veste, kako lepo fotografijo obrezati v kvadrat? Whitagram je aplikacija, ki vam bo fotografijo katere koli dimenzije pretvorila v kvadrat, jo postavila na belo ozadje oziroma vam na izbiro ponudila paleto barvnih in vzorčastih ozadij.

VIDEO:

1. Magisto

Takega digitalnega filmskega genija, kot je Magisto, ne srečamo pogosto. Eksperimentiranje z rezi, filtri, prehodi – ni problema! Glasbena podlaga, zvočni efekti – seveda! Magisto pa ima tudi unikatno lastnost, s katero je za vrhunski končni izdelek potrebnega manj dela kot običajno: vi le izberete posnetke in jih tematsko opredelite ter določite glasbo, Magisto pa poskrbi, da iz izbranih videov izbere najboljše dele in jih sestavi v odličen končni izdelek. Poskusite!

2. Hyperlapse from Instagram

Ste ljubitelj »time-lapse« videov? Saj veste, to so tisti posnetki, na katerih je celoten sončni zahod prikazan v pičlih dveh sekundah. Mislite, da zanje potrebujete profesionalno opremo in nerodne stative? Motite se: ena od sestrskih aplikacij Instagrama se imenuje Hyperlapse in z uporabo posebne stabilizacijske funkcije omogoča ustvariti vrhunski posnetek.

3. Replay Video Editor

Mnogi pravijo, da ni aplikacije, ki bi Replayu segla do kolen. Je nekakšen približek programov, s katerimi filmski ustvarjalci delajo čisto prave filme. Ni je funkcije, ki bi je Replay ne zmogel. V nekaj sekundah boste združili veliko krajših videoposnetkov, lahko tudi fotografij, izbrali glasbeno podlago, porezali odvečne kadre ter izbrali želene efekte, pripise, prehode …

4. Cute CUT

Posneli ste zabaven video, zdaj pa bi mu radi dodali še osebno sporočilo, risbo, misel ali pripis? S Cute CUT je to povsem preprosto. Aplikacija vam poleg standardnega urejanja videovsebine ponuja tudi opcijo uporabe več kot 30 različnih ilustratorskih orodij, s katerimi lahko svoj posnetek unikatno uredite z različnimi efekti, teksturami, sencami, besedili … No, kako kreativni ste? 

Sorodni članki