{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Naj bo čist

  • 23. 4. 2015
  • simplyClever
  • Vzdrževanje

Ročno čiščenje na (denimo) domačem dvorišču je za marsikoga priložnost, da koristno združi s prijetnim, kot rezultat pa boste pred seboj imeli svetleče vozilo.

Vas zanima, kaj so DA-ji in NE-ji pri ročnem pranju vozila? Tako rekoč terapevtsko sproščanje bo še prijetnejše in rezultati boljši, če si boste pomagali z našimi nasveti spodaj in se izogibali početju, s katerim vozilu prej škodite kot pomagate.

DA-ji:

Kava in vinski kis: koliko časa se boste še pustili jeziti tistemu kavnemu madežu? Lotite se ga s tole mešanico: 2,5 dcl vode + žlica kisa + čajna žlička detergenta za pranje posode. Nanesite jo na madež in po 15 minutah sperite s toplo vodo.

Kokakola: Packe in črte na vetrobranskem steklu – težko jih je odstraniti, kajne? Naslednjič poskusite s kokakolo. Najprej na spodnji rob stekla položite zvito brisačo, da pijača ne bo stekla v motor ali na njegov pokrov. Mehurčki v kokakoli bodo »odšumeli« nesnago stran, vi pa steklo potem le še dobro sperite z vodo.

Oglje: Vas v slabo voljo spravlja slab zrak v vašem avtomobilu? Postavite vanj odprto vrečo oglja. To bo čudežno posrkalo vse slabe vonjave. Namig: oglje lahko potem uporabite za domači piknik.

NE-ji:

Močno sonce: Sonček sije, ne bo je brez oblačka,temperatura pa kar visoka: idealnerazmere za pranje vozila, mar ne? Napaka! Na vroči pločevini se bo milnica prehitro posušila, kar b ona površini pustilo packe. Avto že prej postavite v senco in v njej tudi opravite vajin lepotilni ritual.

Sušenje na zraku: Tako, končali ste svoje najljubše opravilo. Zdaj pa en krog, medtem pa se bo avto tudi lepo posušil. Stop! Raje ne, saj bodo sicer na vozilu ostali grdi vodni madeži. Tudi če ga pustite, da se posuši na zraku, ne bo ravno najbolje. Rajši ga obrišite z gladko krpo, prijazno do barve in laka.

Krožni gibi: ena najpogostejših napak pri pranju vozila so krožni gibi z gobo. To namreč povzroča rahle, a opazne praske. Ustreznejši so dolgi premiki po dolžini avtomobila. Pozor: če vam goba pade na tla, jo dobro sperite.

Sorodni članki