{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Spoznajte poltovornjaček – Škoda FUNstar

  • 5. 5. 2015
  • simplyClever
  • Dizajn

Skupina 23 pripravnikov, 2 deklet in 21 fantov, je pod taktirko glavnega Škodinega oblikovalca Jozefa Kabana, oblikovala in zasnovala konceptno vozilo za prvi Škodin poltovornjak in ga poimenovala kar FUNstar. Celoten koncept temelji na oblikovalski zasnovi nove Fabie.

Mlada in talentirana skupina se s projektom ukvarja že od lanskega novembra. Skupaj so razvijali ideje, iskali najboljše možne rešitve, risali, oblikovali in na koncu prišli do izjemno posebnega in unikatnega vozila. Tu je potrebno poudariti, da sta inovativnost in fleksibilnost pri ustvarjanju vozila enako pomembni kot pragmatizem in njegova končna izvedba. Z malo pomoči glavnega Škodinega oblikovalca Jozefa Kabaňa, jim je uspelo zaključiti še en čudovit projekt. Poleg tega pa moramo omeniti tudi, da to ni prvi tovrsten Škodin projekt, podobna delavnica se je odvijala že lani. Cilj takih projektov so predvsem promocija in višanje prepoznavnosti študentov poklicnih šol, spoznavanje njihove izjemne kreativnosti in zagnanosti. Eden izmed pomembnih ciljev je tudi povezovanje teoretičnega znanja s praktičnim.  Po uspešno zaključenem 3 oz. 4-letnem izobraževanju ŠKODA vsakemu pripravniku ponudi redno in stalno zaposlitev, saj je to del njihove socialne odgovornosti.

O ŠKODI FUNstar

Škoda FUNstar je prebrisan poltovornjak, katerega oblika spominja na novo Fabio. Pravijo da je predrzen, svež in presenetljiv. Pozornost nam vzame že posebna metalna barvna kombinacija jekleno sive in lunino bele barve. Ostale detajle pa poudarja refleksno zelena. Posebnost pa so zagotovo LED luči, ki so nameščene na stranskimi linijami. To pa niso edine LED luči, ki ga krasijo. FUNstar je opremljen z 1.2 TSI bencinskim motorjem z 90 kW in sodobnim 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko. Njena športna naravnanost pa se kaže tudi od znotraj, kjer se prebrisano ponovijo zunanje barvne kombinacije ter kjer se skriva eden izmed najboljših volanov, iz Škodinega repertoarja. Ker pa ne smemo pozabiti na glasbo, se v avtu skriva kar 1400 Watni sistem zvočnikov, ki bo poskrbel da se zabava ne bo nikoli končala. Vozilo bo javnosti na ogled postavljeno na 34. GTI srečanju v avstrijskem Wörthersee-ju, ki bo potekal od 13. – 16. maja.


Sorodni članki