{{alert.message}}
  • 19. 3. 2020
  • simplyClever
  • Nasveti

Globalna pandemija z novim koronavirusom močno vpliva tudi na mobilnost. Za varnost vas in vaših bližnjih je najbolje, da ostanete doma. A kaj storiti, ko morate kljub vsemu z avtomobilom v trgovino po hrano?

Preberite članek

Superb Combi: z mislijo na družino

  • 5. 2. 2016
  • simplyClever
  • Modeli

Družinsko življenje je pravzaprav vznemirljivo potovanje do oddaljenih obzorij, med katerim se pišejo spomini – tudi na štirih kolesih.

Kako raznoliki in številni so družinski kilometri, se začneš zavedati takoj, ko spelješ izpred porodnišnice, ko prvič kot oče ali mama parkiraš pred vrtcem, v katerega si nekoč hodil kot malček, pa ko na prvi šolski dan iz prtljažnika vzameš torbo svojega prvošolca in ne moreš verjeti, da si že tako daleč, a hkrati še tako na začetku.

Ja, dolga, dolga je cesta od plenic do človeka. In vloga družinskega avtomobila na njej je veliko večja, kot se sprva zdi, pa četudi je vrtec le 500 metrov oddaljen od domačega praga. Če je avtomobil pravi, družina v njem piše najlepše spomine, pa naj bodo poti dolge, dopustniške, ali kratke, vsakodnevne. Zato je pomembno, da je narejen in izbran po meri časa, ki ga živimo. In Superb Combi razume tempo sodobnega življenja, cesto in voznika.

DRUŽINSKI ČLAN

Da je Superb Combi res del vaše družine, boste začutili takoj, ko boste med vožnjo na smučarske počitnice padli v zastoj in bo avto sam obračal volan ter vzdrževal varnostno razdaljo, vi pa boste tega tehničnega asa otrokom predstavili kot škrata voznika. Ko vam bo poleti pred nosom odpeljal trajekt, boste odprli veliko sončno streho in z otroki kapitanu pomahali v slovo.

Ne boste pozabili niti dneva, ko boste s polnimi rokami izvedli trik z nogo pod odbijačem prtljažnika in Superb bo pred očmi vaše hčerke in osuplega tasta elegantno dvignil vrata. Obupan pogled mlade damice, trdno odločene, da kljub gori prtljage brez svojega konjička ne gre nikamor, pa bo kmalu zamenjalo občudovanje očka, ki vedno reši svojo princesko. Superb lahko pogoltne skoraj dva kubična metra prtljage! Ne samo pred počitnicami, tudi ko se boste na primer selili v nov dom ali pa svojega bodočega inženirja vselili v študentski dom, boste cenili prostorske razsežnosti in prilagodljivost klasičnega karavana.

Tudi taščo boste hitro osvojili, čeprav ste ji prav vi odpeljali ljubljeno hčerko – le pred očmi njenih prijateljic vklopite samodejnega parkirnega pomočnika, ki bo natančno izmeril prostor, na videz veliko premajhen za razkošne dimenzije vašega avtomobila. Verjemite, ne bo ji ušla poznavalska pripomba, da bo tale težka. Vi le še uživajte v prizoru, ko bo vaš karavan sam zavrtel volan in bo tašča nevede izustila občudujoči oh, ko bo na kameri videla, da ste na milimeter natančen voznik. Pika na i pa bo kraljevski trik, ko jo boste v dežju prišli pobrat, ona pa bo imela na glavi čisto svežo trajno.

Pred velikim steklom salona boste ustavili eleganten avtomobil, ožarjen z LED-lučmi, in v slogu stare šole po damo prišli osebno. Odprli boste vrata in iz okvirja potegnili dežnik ter ga kot angleški butler razprli in zaščitili nov frizerski dosežek pred silami narave, damo pa pospremili do električno nastavljivega usnjenega sedeža. Dežnik z rutinirano potezo potem porinite nazaj v vrata, pomežiknite osuplim damam in verjemite, da bo tašča žarela od zadovoljstva, vi pa boste imeli svoj mir in izdatno porcijo na nedeljskem kosilu. Vidite, kako kompleksne družinske odnose obvlada Superb Combi!

Med uporabnimi rešitvami so številna odlagalna mesta in priročna držala v potniški kabini. Superb zna mirno držati kavico pa tudi 1,5-litrsko plastenko. Držalo easy-open je na dnu opremljeno s posebnim sistemom, ki pollitrsko plastenko čvrsto prime, da lahko tudi voznik z eno roko med vožnjo varno odvije pokrovček. Da so pri Škodi mislili na vse, pa dokazuje tudi novo držalo za tablični računalnik, ki omogoča potnikom zadaj namestitev naprave na vzglavnik prednjih sedežev ali na zložljivo sredinsko naslonjalo.

ZA BREZSKRBNE POTI

Superb Combi je nastal z mislijo na udobno križarjenje in dolga medosna razdalja mu je pri tem v pomoč, četudi je tempo hitrejši in cesta zavita. Karoserija se ne bo divje zibala in otroci ne bodo trpeli, kljub vozniškim željam dinamičnega očeta (ali mame, seveda) za volanom. Z izbirno tipko sistema nastavljivega podvozja (DCC) boste vklopili komfortni način blaženja kot enega od razpoložljivih voznih programov DMS in Superb Combi bo na cesti dobesedno lebdel.

Na oči nadobudnih junakov tam zadaj bo padel zastor, vi pa boste na pomoč poklicali še radarske valove, ki bodo nastavljeno hitrost aktivnega tempomata samodejno prilagajali tempu prometnega toka. Stresni sestanek bo hitro pozabljen in vsi najsodobnejši asistenčni sistemi vam bodo pomagali, da boste, čeprav nekoliko zatopljeni v svoje misli, sebe in svojo družino peljali varno.

Pika na i v Superbu Combi je sodobna komunikacija. Dosegljivi boste kjer koli in kadar koli, in to dobesedno. Na voljo so štirje različni multimedijski zabavno-informacijski vmesniki. Poleg radia, ki vključuje tudi digitalni sprejem DAB, možnosti navigacije in USB-priključka ter reže za spominske kartice SD si je mogoče omisliti praktično vse na- čine dvosmerne komunikacije med avtomobilom, pametnim telefonom in spletom. Vrh avdio ponudbe je 610-vatni zvočniški sistem z 12 zvočniki, ki pričara izkušnjo koncertne dvorane. V Superbu Combi je v sistem prostoročne uporabe z Bluetooth povezavo hkrati mogoče povezati dva pametna telefona. Njegov SmartLink (MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto) je zmožen preslikave zaslona mobilnega telefona, vključno z menijsko strukturo, na zaslon avtomobila, kar v praksi pomeni, da imate svoj telefon nameščen na osrednjem zaslonu. Superb se odziva na glasovne ukaze, bere SMS-sporočila in ponuja celo sprejem TV-signala. Komunikacijsko je tako napreden, da zna z indukcijsko povezavo v odložišču Phone Box celo povezati sprejemnik v telefonu in okrepiti mobilni signal s pomočjo svoje antene. Piko na i pa postavlja komunikacijski vmesnik Columbus. Ta ima lahko podatkovno SIM-kartico, ki podpira mobilno omrežje zadnje generacije (LTE). Povedano drugače: v kabini Superba Combi je na voljo lastni Wi-Fi za zmogljivo internetno povezavo prek mobilnega omrežja. S Škodinimi aplikacijami pa je mogoče prek tablice ali telefona dostopati do nekaterih podatkov in nastavitev vozila.

Ne, Superb Combi nikoli ni utrujen, izžet ali zamišljen. Je vaše tretje oko, ki zna preprečiti nalet s samodejnim zaviranjem, držati smer znotraj voznega pasu, nadzirati mrtve kote in ki, četudi se zgodi najhujše, ostane zbran, zavira in prepreči nadaljnje nalete, še prej pa poskrbi, da so pasovi zategnjeni, stekla in panoramska streha pa zaprti. S tem varnostnim odličnjakom z vsemi petimi zvezdicami Euro NCAP boste torej naredili največ, kar je za varne poti vaše družine sploh mogoče.

To je preprosto vaše varno zavetje na kolesih, utrdba, ki vam bo tudi v neznanih krajih vlivala samozavest in omogočala brezstresno potovanje. Tudi zato, ker Superb Combi premore natančno navigacijo in popolno povezljivost s svetom, kjer koli in kadar koli. Zna tudi brati prometna poročila in izmenjevati informacije po širokopasovni digitalni avtocesti. Družina se na tak avto takoj naveže. Kako tudi ne, ko pa z njim vožnja postane navdih, vsaka družinska pot pa veselo pričakovanje.

Superb Combi je pač eden najuniverzalnejših, najprepričljivejših in tudi najdostopnejših družinskih avtomobilov. Je plod dolge tradicije in inženirski poklon življenju ter osnovni celici tistega, kar nas definira in zbližuje: družini.

Družinska želja po praktičnosti in prostornosti je definirala njegove dominantne potovalne gene: Superb Combi tako ni zgolj velik, ampak je tudi prakti- čen in prilagodljiv karavan, ki v prtljažniku ponuja kar deset Simply Clever trikov. Ne glede na to, kako zasedene bodo vaše roke, boste prtljažnik, ki v osnovi meri razkošnih 660 litrov, odprli s ključem v žepu in rahlim pomikom noge pod zadnji odbijač. Dober meter široka prtljažna vrata se odprejo vse do višine 190 centimetrov, zapre pa jih znova brihten trik, nova funkcija »tip to close«, ki omogoča samodejno zapiranje ob rahlem potegu. Sistem organizacije, zaščite in pričvrščevanja prtljage je izpopolnjen do popolnosti. Drsenje vrečk in neljubo polivanje bodo preprečile prilagodljivo nastavljive pregrade. Tu sta še pomoč kljukic in posebno platneno viseče odložišče, na voljo je mrežnata pregrada, prilagodljivo dno je dvojno. Prenosna LED-svetilka ima magnetek, da se Superba oprime tudi zunaj, če v temi rabite nekaj luči in proste roke. Med zelo uporabnimi triki je seveda tudi zložljiva vlečna kljuka, ki jo sprosti že hiter poteg vzvoda iz prtljažnika. Z zavidanjem vas bodo gledali »prikoli- čarji«, ko boste s preprostim potegom položili naslonjala zadnjih sedežev in dobili ravno ploščad, na kateri bo nič manj kot 1950 litrov prostora. Za piko na i pa se lahko poklopi še naslonjalo sovoznikovega sedeža, kar pomeni, da boste prtljažna vrata zaprli, četudi bo v vozilu 3,1 metra dolga omara.

Sorodni članki