{{alert.message}}
  • 9. 8. 2019
  • simplyClever
  • Kolesarjenje

La Vuelta a España, na kratko Vuelta, je prava »klancarska« predstava z dvema vožnjama na čas in s kar osmimi cilji na vrhu klancev. Preberite si, zakaj velja za najtežji Grand Tour, kaj čaka kolesarje na skoraj 3300 kilometrov dolgi dirki, kdo vse so favoriti, vabimo pa vas tudi k branju pogovora z Andrejem Hauptmanom, selektorjem slovenske kolesarske reprezentance, ki bo na Vuelti v vlogi športnega diretorja ekipe UAE.

Preberite članek

Test: Škoda Octavia 1.4 TSI

  • 30. 3. 2017
  • simplyClever
  • Avto testi iz tujih medijev

Dobra kot vedno, a zdaj bolj sveža in z več tehnike, so o novi Octavii zapisali pri Independentu

Vir: www.independent.co.uk

Datum: 14. marec 2017

Britancem najbolj ljuba Škoda je Octavia. Potrebujete varno, čvrsto in bistro družinsko prevozno sredstvo? Ta velika kombilimuzina je natanko tisto, kar potrebujete, so dodali pri Independentu.

Spoznajte novo Octavio!

“Že na prvi vožnji smo spoznali njeno uporabno tehnično novost,” piše Independent: “S pomočjo novega, velikega, 9,2-palčnega zaslona, občutljivega na dotik, lahko nadzirate povezovanje preko točke wi-fi, naprednejšo navigacijsko napravo in serijska Apple CarPlay ter Android Auto. Težavo smo imeli le z nekoliko skromnim, 113-‘konjskim’, 1,6-litrskim motorjem TDI, zato smo se odločili preskusiti 1,4-litrski, 148-‘konjski’ turbobencinski stroj. Pri Škodi so testni Octavii dodali še opcijsko prilagodljivo podvozje.”

Ko gre za motor, so pri Independentu prepričani, da predstavlja ‘sladko’ izbiro v ponudbi: je živahen in zelo dobro vleče. Res, da ne streže s prožnostjo 1,6-litrskega turbodizla pod 2.500 vrtljaji v minuti, a razveseljuje, ker nima značilne turbo luknje in ker se v nasprotju s turbodizlom zlahka zavrti do 6.500 vrtljajev v minuti.

Octavia je preprosta za vožnjo z lahkotnim volanom, s smerno stabilnostjo ter brez stresa pri hitrejšem spreminjanju smeri. Prijeten pri rokovanju je tudi 6-stopenjski menjalnik, kar še povečuje zadovoljstvo za volanskim obročem, piše Independent.

Pod črto je Octavia dobra, kot je bila vedno, in nadaljuje s ponudbo resnično izjemnih atributov, začenši z velikim prtljažnikom in s prostorno ter kakovostno kabino. S prenovo Škoda ni zmanjšala privlačnosti Octavie, ravno nasprotno, z dodanimi tehnologijami jo je celo povečala, sklene Independent.

 

Sorodni članki