Raziščite ŠKODA svet

Avto za vse potrebe
ŠKODA OCTAVIA

Najbolj priljubljen model ŠKODA je na voljo v več kot 80 kombinacijah oblike, opreme, motorjev in pogonskega goriva.

Spoznajte jo
{{alert.message}}
  • 8. 10. 2018
  • simplyClever
  • Nerazvrščeno

Ko pridejo v naš svet otroci, se vse postavi na glavo, tudi naše pojmovanje in uporaba avtomobila. Če smo se samski ali v dvoje lahko mirno ozirali po trendih, športnosti, konjskih močeh, užitkih zgoraj brez in še kakšni lastnosti, ki je predvsem božala naše srce in čustva, se z otroki stvari spremenijo.

Preberite članek

Zvezda je bila ona

  • 19. 1. 2015
  • simplyClever
  • Intervjuji

Moda je njena strast, Obala dom, mala Sofia njena princeska, televizija pa medij, po katerem jo je spoznala vsa Slovenija. Njeno ime je sinonim za lepoto in ne potrebuje priimka: Lorella. Tokrat na drugi strani mikrofona. Na vozniškem sedežu. 

Kot modna poznavalka skrbno spremljate trende in dogajanje v svetu mode. V kolikšni meri pa sledite drugim področjem oblikovanja? Še prav posebej nas seveda zanima vaš odnos do avtomobilskega dizajna.

Avtomobili so mi bili od nekdaj zelo všeč in z veseljem spremljam vse, kar je povezano z estetiko. Menim, da je področje avtomobilskega dizajna zelo privlačno in zanimivo, vedno je kaj novega in drznega, hkrati pa avtomobili močno odražajo spremembe, ki se dogajajo v družbi, kar je podobno modi. Tudi moda je odsev družbenega stanja, zato se ne smemo čuditi, da sta si v resnici moda in avtomobilizem zelo blizu.

Katere oblikovne posebnosti sodobnih vozil so vam še posebej všeč in katere značilnosti starejših modelov se vam zdijo »klasika«, ki bi jo bilo škoda spreminjati?

 Všeč sta mi športnost in udobje. Mislim, da so zadnje generacije avtomobilov zelo dobro spojile lastnosti, ki sta danes ključnega pomena za sodobno žensko. Načeloma so nam všeč nekoliko bolj moderne linije, hkrati želimo imeti udobno kabino in dobro sedeti, tudi v krilu. Glede klasike pa mi že sama beseda prikliče v spomin večne znamke, kot so Aston Martin, Bentley ali Porsche: v teh primerih gre za eleganco, ki ne gre nikoli iz mode.

Kako pa ocenjujete novo podobo vozil Škoda?

Mislim, da se je Škoda popolnoma spremenila; postala je sodobna, izzivalna, izredno športna in konkurenčna. Ne gre pozabiti, da imamo na voljo široko paleto avtomobilov z ugodnimi cenami, kar je v teh časih še kako pomembno.

Na vaših vsakodnevnih poteh vas je nekaj dni spremljala nova Škoda Fabia. Kako bi opisali svoje druženje z njo?

 Predvsem kot zabavno! Pravijo, da je strup v majhni steklenički, in Škoda Fabia to nedvomno dokazuje. Je lepa, hitra, moderna, udobna, športna … Ima veliko lastnosti, ki jih ženske preprosto zahtevamo.

Kaj vse sta skupaj doživeli?

  Doživeli sva najhujšo burjo na Obali! Med slikanjem naju je skoraj odpihnilo … Bilo je izjemno hladno, vendar so ogrevani sedeži in toplota v kabini poskrbeli, da je bilo vse skupaj znosno in preprosto lepo. Naj povem, da je Škoda pritegnila veliko radovednih pogledov, in mislim, da je bila na fotografiranju prava zvezda ona, ne jaz.

Je bila kos vsem izzivom? Ste se v njej počutili varno? Kakšen občutek vam je dala kot voznici?

Popolnoma!   Je zelo stabilna, vožnja je preprosta in brezhibna; všeč mi je, ker je notri polna gumbkov in lučk … Saj veste, ženske pač gledamo tudi na te detajle, ne samo na konje! In še nekaj: se zelo hitro segreje, kar je pozimi še kako pomembno.

Je torej nova Fabia v vaših očeh upravičila naziv slovenski avto leta?

Seveda. Že na sami prireditvi sem sumila, da bi lahko prejela ta naziv, kar se je na koncu tudi zgodilo.

Kako pa se je obnesla kot modni dodatek ženske s tako izbranim okusom za oblačenje, kot ga imate vi?

Zelo mi je bila všeč njena električno modra barva v kombinaciji z belo; to jo je naredilo zelo posebno, neobičajno.Vemo, kako pomembni so za celostni vtis modni dodatki.

Kakšen pa je vaš nasvet za popestritev notranjosti vozila?

 Všeč mi je, če ni vse enake barve. Vsekakor sem bolj za svetle odtenke, če je le mogoče, vendar ne pristajajo vsem avtomobilom, odvisno od zunanjosti. Všeč so mi tudi športni elementi in usnje, kromirani detajli in všitki.

Kako pomemben za vas je sicer pri nakupu avtomobila njegov videz?

Videz je seveda pomemben, najpomembnejša pa je uporabnost avtomobila. Kot sem omenila, so mi všeč športni avtomobili, hkrati pa imam družino, zato ne bi izbrala prenizkega modela ali dvoseda, to bi bilo popolnoma nesmiselno. Pomembno vlogo odigrajo tudi tehnične lastnosti: všeč so mi močnejši motorji in sodobna tehnologija, saj danes brez te preprosto ne gre.

Kakšen je torej avto, ki je pisan na kožo Lorelli Flego z vsemi njenimi obveznostmi, strastmi?

 Mora biti večji, ker vedno tovorim prtljago … V bistvu že samo make up zasede veliko prostora! Če pa sem s svojo malo princeso Sofio, je treba računati tudi na njene potrebe: voziček za najljubšo lutko in kup torbic, kar tako, ker se od njih težko loči. V resnici potrebujem velik avto, tudi zaradi občutka varnosti; včasih sem se bala velikosti, zdaj ne več. Najbrž to pomeni, da sem postala zrela ženska (smeh). Barva je tista, ki daje vozilu končni videz.

Kaj vse je treba upoštevati pri izbiri barve avtomobila? Je pomembno tudi to, kako se ujame z oblačili v naši omari? Morda le to, kako odraža barvo naše duše? Ali je preprosto treba gledati na to, katera barva je ekonomičnejša, v kateri se vozilo manj greje …?

Prej bi rekla, da mora biti to barva, ki se je ne bomo naveličali. Sama prisegam na belo, zato ker je lepa in vedno brezhibna. Vem, da je v tem trenutku tudi modna, tako da imam srečo. Osebno so mi všeč tudi močnejše barve, vendar vem, da bi se jih naveličala. Všeč mi je seveda črna, ker je zelo elegantna, hkrati pa tudi zahtevna na parkiriščih. Ker mi je lepota blizu, me zelo moti, če je avto poln bušk. Pri črni barvi se vse skupaj zelo vidi, bela pa je nekoliko bolj hvaležna.Nova Fabia ponuja izjemno raznolike možnosti za ustvarjanje barvno tako rekoč unikatnega vozila. Izbiramo lahko barvo karoserije, strehe, ogledal, platišč …

Kakšna bi bila Lorellina Fabia? V katerih barvah bi sijala?

Priznam, da se ne bi preveč oddaljila od modro-bele kombinacije, ki sem jo vozila. Bila je zelo posrečena! Kako pa bi ocenili barvno paleto na slovenskih cestah, kjer prevladujejo bela in siva vozila?Kaj pa vem … Morda smo le modni! Ne mislim, da smo dolgočasni, daleč od tega, morda imamo raje varnost in udobje barve, ki je nekoliko nevtralna. Mladi si več upajo, prej bi izbrali električno modro, rdečo ali rumeno barvo. Ampak ko mladost mine, smo vsi za sivo, belo in črno. Mislim, da ne gre za slovenski fenomen, kot vem, je tako povsod.

Imamo kaj več poguma pri izbiri barv oblačil?

Nedvomno, vendar ne gre pozabiti, da so običajno oblačila veliko bolj ugodna in niso investicija tako kot avto. V tem je pač razlika.

Recimo, da bi morali določiti nove barve za semaforje – kako bi se odločili in zakaj?

Intenzivno roza namesto rdeče, ker je bolj ženstvena in ženske vodimo svet (smeh). Vijoličasta namesto rumene, ker je barva modrosti in mislim, da bi nam vsem koristila. Modra pa namesto zelene, ker pravijo, da sprošča, in bi torej imela prijazno sporočilo.Moda je tudi slog, odnos.

Kakšen je ustrezen, modni odnos do vožnje?

Predvsem spoštovanje do sebe in drugih. Tudi to je »lifestyle«.

Ste varna, preudarna voznica ali sodite med bolj dinamične, impulzivnejše voznike?

Sem zelo mirna voznica, če pa se mi mudi, naredim tudi kakšno izjemo, a običajno sem točna, tako da ni večjih težav. Včasih je bila moja vožnja nekoliko bolj divja, zdaj pa sem se umirila, tudi zaradi otroka.

Sorodni članki